Za filmoljupce

Kino Europa Online ima deset novih filmova, među njima su i radovi slavnog Sorrentina

Hina

Kino Euopa online / www.kinoeuropa.hr

Kino Euopa online / www.kinoeuropa.hr

Sorrentino je jedan od najzanimljivijih filmskih autora novog stoljeća, a njegova je "Velika ljepota", oda Rimu, hedonizmu i umjetnosti, već postao filmski klasik, ističe se u najavi.Internetska platforma Kino Europa Online, pokrenuta kao podsjetnik na kultno zagrebačko kino Europa, donosi deset novih filmova, među kojima su i dva talijanskog redatelja Paola Sorrentina, “Velika ljepota” i “Mladost”.


Sorrentino je jedan od najzanimljivijih filmskih autora novog stoljeća, a njegova je “Velika ljepota”, oda Rimu, hedonizmu i umjetnosti, već postao filmski klasik, ističe se u najavi.


Film koji je uslijedio nakon njega, “Mladost”, nastavlja sličan proces u kojemu glavni junaci premeću pitanja prošlosti, budućnosti i smisla života, dodaje se.
Sorrentinov sunarodnjak, Luca Guadagnino, pretočio je jednaku opčinjenost prirodom i lijepim u film “Rasprskavanje” s jakim glumačkim postavom u kojemu su Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Michael Schoenaerts i Dakota Johnson.


Među novim filmovima je i “Sve što dolazi” s Isabelle Huppert, koji se opisuje kao “iskrena i intimna priča o ženi koja na vrhuncu svog intelektualnog, društvenog i obiteljskog života ostaje bez svega i mora početi iznova.”


Tu je i komorni triler “Krivnja”, s Jacobom Cedergrenom, u režiji Gustava Möllera, koji je nagradu publike za svoj prvijenac dobio na Sundanceu, Rotterdamu i Montclairu.


“U vremenima kada koruptivni političari ne silaze s naslovnica naših medija, film Rodriga Sorogoyena beskompromisno prikazuje španjolsku inačicu beskrupuloznih političara u svom filmu Vlast”, napominju iz Kina Europa Online.


Film prati karizmatičnog i korumpiranog političara Manuela, koji i sam ulazi u borbu s korupcijom, suprotstavlja lik pravične novinarke Amaie (Bárbara Lennie).


Pitanjem morala i principijelnosti bavi se i bugarski autorski dvojac Kristina Grozeva i Petar Valčanov u filmu “Lekcija”, priča o profesorici Nadeždi koja nastoji svojim učenicima usaditi prave vrijednosti, a sama je stavljena u iskušenje, uvjerljivo je i snažno filmsko djelo.


Kao jedna od najoriginalnijih ekranizacija Snjeguljice  najavljuje se “Blancanieves” Pabla Bergera, koji svoju junakinju smješta u svijet borbi s bikovima i flamenka, čime na poseban način odaje počast nijemom filmu i bajkama braće Grimm.


Među novim filmovima su i dva južnoamerička –  brazilski “Druga majka” i paragvajski “Nasljednice”. Prvi secira klasne odnose kroz priču o ženi koja je život posvetila odgoju tuđeg djeteta, a drugi prati bogate nasljednice i dugogodišnje ljubavnice, za koje se sve mijenja kad ostanu bez  bogatstva.


Platforma Kino Europa Online dostupna je na internetskoj stranici www.kinoeuropa.hr, gdje se nalaze detalji o programu.