Neobičan pristup

Johnny Depp producira neovlašteni film o Michaelu Jacksonu iz perspektive – rukavice

P. N.

FOTO/REUTERS

FOTO/REUTERS

Narativ će voditi rukavica koja priča i pjeva. U neobičnom razvoju događaja, glumac Johnny Depp producira neovlašteni mjuzikl o Michaelu Jacksonu. Radnja će biti ispričana iz perspektive Jacksonove poznate rukavice. “Za ljubav rukavice: Neautorizirani mjuzikl o životu Michaela Jacksona, ispričan od strane njegove Rukavice” debitirat će 25. siječnja u Los Angelesu, prenosi Page Six.


Mjuzikl je opisan kao “pogled u neobične sile koje su oblikovale Michaela i skandale koji su opsjeli njegovu reputaciju” čiji će narativ voditi rukavica koja priča i pjeva. Ideja je djelo Juliena Nitzberga, a uz glumce Donnyja Osmonda, Emmanuela Lewisa, Coreyja Feldmana i čimpanze Bubbles, pojavit će se i lutke u prirodnoj veličini koje će prikazivati ekipu benda “Jackson 5”.


“Poznat sam po pisanju mnogih biopica. Velike televizijske kuće su htjele da napišem film o Jacksonu… ali pojavilo se pitanje o tome kako se nositi s navodima o zlostavljanju djece?”, objašnjava Nitzberg. Nakon što se nije mogao dogovoriti s mrežom, predložio je: “A ovako? Sve za što je Michael Jackson optužen, zapravo je uzrokovano njegovom rukavicom koja je zapravo izvanzemaljac i hrani se krvlju djevaca. Nasmijali su se i pitali mogu li napraviti normalnu verziju. No, to mi je bilo moralno odbojno. Odbio sam vrlo dobru isplatu. Zatim sam razmišljao da ću se vratit na to i napraviti priču kao mjuzikl, ali nismo mogli dobiti financijska sredstva”, objašnjava Nitzberg koji o ideji mašta već sedamnaest godina. 
U priču se uključila kompanija Infinitum Nihil, Johnnyja Deppa, nakon što je Nitzberg radio na biopicu Tinyja Tima.


“Film se nikada nije realizirao, ali ostvario sam dobru vezu s njima”, prisjeća se Nitzberg. Kada je izvršni direktor Infinitum Nihila pitao Nitzberga na čemu još radi, scenarist je pričao o Jacksonovoj satiri.