Nema predaje

Iako je jučer navršio 91 godinu Clint Eastwood i dalje radi: u kina najesen stiže “Cry Macho” u njegovoj režiji u kojem igra i glavnu ulogu

T.I.

Foto: Flickr/Thore Siebrands

Foto: Flickr/Thore Siebrands

Clint Eastwood osim što slavi 91. rođendan, slavi ove godine i pola stoljeća svog redateljskog djelovanja. Naime, 1971. nakon što se proslavio kao zvijezda spaghetti westerna Sergiea Leonea, Eastwood se otisnuo u redateljske vode s psihološkim trilerom „Play Misty For Me“Clint Eastwood jučer je proslavio 91. rođendan, ali i dalje nije u mirovini, već radi punim tempom. O tome govori činjenica da je u posljednjih deset godina režirao sedam filmova što je produktivnost nedostižna i redateljima u naponu snage. Da stvar bude zanimljivija, Eastwood i dalje pogađa što publika želi, njegovi filmovi i dalje zarađuju novac. „The Mule“ iz 2018. ostvario je promet od 175 milijuna dolara na kino blagajnama što je više nego trostruko od uloženog, „Sully“ s Tomom Hanksom zaradio je 240 milijuna, a „American Sniper“ čak 547 milijuna dolara.


Njegov novi film “Cry Macho”, u kojem nosi i jednu od uloga, stiže u kina 22. listopada. Priča temelji se temelji na romanu N. Richarda Nasha iz 1975. godine, a uz Eastwooda glume Eduardo Minett i glumac/country pjevač Dwight Yoakam.


Smješten je u 1978. godinu, Eastwood glumi bivšu rodeo zvijezdu i potrošenog uzgajivača konja koji uzima zadatak od bivšeg šefa da mu kući vrati sina koji živi s majkom alkoholičarkom. Prelazeći ruralni Meksiko na povratku u Teksas, neobični se par suočava s neočekivano izazovnim putovanjem tijekom kojeg će stari konjanik naći priliku za životno iskupljenje tako da nauči mladog dečka što znači biti dobar čovjek.
Clint Eastwood osim što slavi 91. rođendan, slavi ove godine i pola stoljeća svog redateljskog djelovanja. Naime, 1971. nakon što se proslavio kao zvijezda spaghetti westerna Sergiea Leonea, Eastwood se otisnuo u redateljske vode s psihološkim trilerom „Play Misty For Me“. „Cry Macho“ je već njegovo 39. redateljsko ostvarenje i u toj impresivnoj filmografiji, ima pravih spomenika filmske umjetnosti raznih žanrova. Westerni „The Outlaw Josey Wales“ (1976.) i „Pale Rider“ (1985.), biografska jazz drama „Bird“ (1988.), prototip revizionističkog westerna „Unforgiven” (1992.), „nježni“ krimić „A Perfect World“  (1993.), ljubavna drama „The Bridges Of Madison County“ (1995.), triler „Mystic River“ (2003.), sportska drama „Million Dollar Baby“ (2004.), ratni „Letters From Iwo Jima“ (2006.)…, samo su neki od filmskih bisera koje nijedan ljubitelj filma ne bi trebao propustiti.