Prerani odlazak

Helen McCrory, poznata po nastupima u “Peaky Blinders” i “Harry Potter” franšizi, izgubila bitku s rakom

P. N.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Osim nastupa u jako popularnim „Peaky Blinders“ i „Harry Potteru“, Helen McCroy je nanizala dosta zapaženih uloga u velikim produkcijama kao što je nastavak Jamesa Bonda „Skyfall“, „Hugo“ Martina Scorsesea, „The Queen“ i „The Special Relationship“Helen McCrory, engleska glumica koju ćemo najviše pamtiti po ulogama Narcise Malfoy u filmskoj franšizi “Harry Potter” i Polly Gray u seriji “Peaky Blinders”, umrla je jučer u 53. godini života nakon duge borbe sa zloćudnom bolesti.


Vijest je objavio njen suprug, također glumac Damian Lewis, najpoznatiji po ulogama u TV serijama „Band Of Brothers“, „Homeland“ i „Billions“.


„Slomljenog srca objavljujem da je nakon herojske bitke s rakom prekrasna i moćna žena kakav je Helen McCrory bila, umrla mirno kod kuće, okružena ljubavi prijatelja i obitelji. Umrla je kako je i živjela. Neustrašivo. Bože, volimo je i znamo koliko smo sretni što smo je imali u životu.“Osim nastupa u jako popularnim „Peaky Blinders“ i „Harry Potteru“, Helen McCroy je nanizala dosta zapaženih uloga u velikim produkcijama kao što je nastavak Jamesa Bonda „Skyfall“, „Hugo“ Martina Scorsesea, „The Queen“ i „The Special Relationship“. Zanimljivo, u oba ova posljednja filma glumila je suprugu britanskog premijera Tonya Blaira, Cherie.


Tijekom svoje kazališne, televizijske i filmske karijere, McCrory je osvojila više nagrada, poput najbolje glumice  London Film Critics Circle, nagradu Broadcasting Press Guild, nagradu Critics ’Circle Theatre i kazališne glumice godine na dodjeli nagrada Glamour. Nominirana je za televizijsku nagradu Critics Choice i Satellite nagradu za najbolju sporednu glumicu u drami za “Penny Dreadful”. Za ulogu u filmu “Macbeth” 1995. godine proglašena je najperspektivnijom novom glumicom na dodjeli nagrada Shakespeare Globe.