Povratak

Glavna zlica Blood Queen: Milla Jovovich vraća se u novom nastavku “Hellboya”

Šarlota Brnčić

Milla Jovovich, glumi glavnu zlicu Blood Queen u novom filmu o ultimativnom antiheroju Hellboyu

Milla Jovovich, glumi glavnu zlicu Blood Queen u novom filmu o ultimativnom antiheroju Hellboyu

Američka glumica, manekenka i glazbenica, Milla Jovovich, glumi glavnu zlicu Blood Queen u novom filmu o ultimativnom antiheroju HellboyuAmerička glumica, manekenka i glazbenica, Milla Jovovich, glumi glavnu zlicu Blood Queen u novom filmu o ultimativnom antiheroju Hellboyu koji se vraća u osvetničkoj misiji u Londonu, gdje se drevni duh zle vještice (Nimue the Blood Queen) vratio iz mrtvih.


Zarobljena i odbačena prije više stoljeća, kraljica vještica se vraća u naš svijet kako bi ponovno donijela smrt i uništenje. Samo heroj s paklenim korijenima kao Hellboy, u stanju je suočiti se s prijetnjom i boriti se s vješticom i njezinom vojskom. Njegove će se šanse još više povećati kad se ispostavi da je nasljednik moći samog kralja Arthura. Međutim, čak ni on ne može pobijediti sam u ratu sa silama zla. Prije nego što se odigra odlučujuća bitka, Hellboy mora vratiti svoje stare saveznike…


Prošle godine Milla Jovovich je glumila Vojvotkinju u filmu »Paradise Hills«


Prošle godine Milla Jovovich je glumila Vojvotkinju u filmu »Paradise Hills«

MILICA Bogdanovna »Milla« Jovovich, rođena 17. prosinca 1975. godine, poznata je po glavnim ulogama u brojnim znanstveno fantastičnim i akcijskim filmovima, koje su je dovele do toga da ju je glazbeni kanal VH1 proglasio 2006. »kraljicom kick-butt-a«.


Godine 2004. Forbes je utvrdio da je ona najgledaniji model u svijetu. Rođena u Kijevu, u SSSR-u, no s roditeljima je emigrirala u London kada je imala pet godina, a zatim u Sacramento u Kaliforniji. Sedam mjeseci kasnije preselili su se u Los Angeles.


Mila Jovovich kao Alice 2012. u »Resident Evil: Osveta«


Mila Jovovich kao Alice 2012. u »Resident Evil: Osveta«Oba roditelja su joj, kako bi zaradili za život, radili kao kuhar i domaćica za redatelja Briana De Palmu. Njezin je otac bio osuđen i zatvoren zbog sudjelovanja u najvećoj prijevari zdravstvenog osiguranja koja je ikada istraživana; dobio je kaznu od 20 godina 1994., ali je pušten 1999. nakon što je odslužio pet godina. Milla je to komentirala kazavši »Zatvor je bio dobar za njega. Postao je mnogo bolja osoba. To mu je dalo priliku da se zaustavi i razmisli.«


»Lica u gomili« s Milom Jovovich


»Lica u gomili« s Milom JovovichU dobi od 12 godina, počela je već s karijerom modela, kad ju je Herb Ritts fotografirao za naslovnicu talijanskog časopisa »Lei«. Kasnije je izjavila kako je bila prava buntovnica tijekom ranih tinejdžerskih godina. Naturalizirana američka državljanka postala je u dobi od 19 godina. Godine 1988. Jovovich je debitirala na televizijskom filmu »Noćni vlak za Kathmandu« i pojavila se u svom prvom dugometražnom filmu »Two Moon Junction«.


POZORNOST je privukla ulogom u romantičnom filmu iz 1991. godine »Povratak u Plavu lagunu«, jer je tada imala samo 15 godina. Smatra se, međutim, da se probila ulogom u francuskom znanstvenom igranom filmu »Peti element«, kojeg je 1997. režirao Luc Besson.


Nosila je kostim koji je postao poznat kao kostim »ACE-zavoj«, odijelo za tijelo koje je dizajnirao Jean-Paul Gaultier izrađen od medicinskih zavoja. Ona i Besson oženili su se te godine, ali su se ubrzo razveli.


Glumila je junakinju i mučenicu u Bessonovom »Glasnik: Priča o Ivani Orleanski« (1999). Između 2002. i 2016. godine Jovovich je utjelovila svjetski poznati lik Alice u franšizi horor filmova, »Resident Evil«, temeljenoj na video-igrama.


Milla Jovovich 2010. je snimila je nekoliko filmova među kojima je »Laka cura«


Milla Jovovich 2010. je snimila je nekoliko filmova među kojima je »Laka cura«Junakinja filmova, Alice, bori se protiv legije zombija koje je stvorila korporacija Umbrella. Jovovich je prihvatila ulogu jer su ona i njezin brat Marco bili obožavatelji franšize za video igre, a za potrebe lika Alice trenirala je karate, kickboxing i prošla borbenu obuku.


Suradnja s Herbom Rittsom, Richardom Avedonom i Peterom Lindberghom donijela joj je ugovore i naslovnice za Vogue i Cosmopolitan, a izašla je na više od 100 naslovnica, uključujući sve glavne modne časopise u SAD-u. Bila je dio kampanja za Banana Republic, Christiana Diora, Donnu Karan, Gap, Versace, Calvin Klein, DKNY, Giorgio Armani, H&M i Revlon. Od 1998. Jovovich je »međunarodni glasnogovornik« L’Oréal kozmetike.


OBJAVILA je debi album »The Divine Comedy« 1994. godine te nastavak »The People Tree Sessions« četiri godine kasnije. Godine 2003., ona i model Carmen Hawk stvorile su liniju odjeće Jovovich-Hawk, koja je trajala do 2008. godine. Ima i vlastitu produkcijsku kuću Creature Entertainment.


Osim što je bivši pušač, zagovarala je legalizaciju kanabisa, a pojavila se i na naslovnici za High Times. Prakticira yogu i često meditira, a iako se ne povezuje s bilo kojom posebnom religijom, moli se i smatra sebe »duhovnom osobom«. Izbjegava junk hranu i preferira kuhati za sebe. Uz ostale vrste borilačkih vještina bavi se brazilskim Jiu-Jitsuom. Jovovich također voli svirati gitaru i piše tekstove za pjesme.


U drami »Cymbeline« Mila Jovovich tumačila je kraljicu


U drami »Cymbeline« Mila Jovovich tumačila je kraljicuŽivi u kućama u Los Angelesu i New Yorku sa suprugom, filmskim scenaristom i redateljem Paul WS Andersonom, za kojeg se udala 22. kolovoza 2009. godine. Upoznali su se dok je radio na filmu »Resident Evil«, koji je Anderson je režirao. Zaprosio ju je još 2003. godine, ali umjesto braka, odvojili su se na neko vrijeme prije nego li su ponovno postali par.


Dana 3. studenog 2007. godine, Jovovich je rodila njihovo prvo dijete, kćer Ever Gabo, u Cedars-Sinai Medical Center u Los Angelesu, Kalifornija. Njihovo drugo dijete, kćer Dashiel Edan, rođena je 1. travnja 2015. godine.


Milla Jovovich u Trokutu osvete


Milla Jovovich u Trokutu osvete