Jedinstven projekt

Fuck Off I Love You: Jurkas za film okupio cijelu domaću scenu

Hina

Doris Pinčić, Foto: D. JELINEK

Doris Pinčić, Foto: D. JELINEK

Glavne uloge imaju Judita Franković, Doris Pinčić Rogoznica, beogradska glumica Jana Ilić Milić i bugarska glumica Elitsa Mateva, Jelena Perčin, Iskra Jirsak, Csilla Barath, Vera Zima, Marko Cindrić, Stojan Matavulj, Mario Kovač, Dora Lipovčan, Petra Cicvarić, Zoran PribičevićZAGREB Nakon deset mjeseci intenzivnog rada i bez financijske pomoći državnih institucija u Zagrebu je završilo snimanje dugometrazˇnog igranog filma »Fuck Off I Love You« redatelja i scenarista Anđelka Jurkasa, središnjeg dijela njegove trilogije posvećene muško-ženskim ljubavnim odnosima.


Kao i u svom prvijencu, filmu »Zbog tebe« premijerno prikazanom prošle godine, te planiranom završnom trećem dijelu »Happy End«, Jurkas se bavi temom ljubavi, a ovaj je put obrađuje u »kombinaciji komedije i drame s elementnima erotike, krimic´a i akcije, ali punoj feelgood momenta«.


“Priča je to o muško ženskim odnosima, ljubavi i posljedicama ljubavi na putu do nalaženja savršene veze, a prema podacima nacionalnih i regionalnih filmskih institucija i teoretičara filma riječ je o prvoj debitantskoj trilogiji u povijesti filma u Hrvatskoj i zemljama regije na Balkanu«, najavljuje se na web stranici filma.
Glavne uloge imaju Judita Franković, Doris Pinčić Rogoznica, beogradska glumica Jana Ilić Milić i bugarska glumica Elitsa Mateva, Jelena Perčin, Iskra Jirsak, Csilla Barath, Vera Zima, Marko Cindrić, Stojan Matavulj, Mario Kovač, Dora Lipovčan, Petra Cicvarić, Zoran Pribičević.


U filmu su još Lucija Šerbedžija, Sanja Vejnović, Ivan Magud, Justina Vojaković Fingler, Nika Ostoić, Latica Cameron, Darija Turina, Vojin Perić, a svoje prvo glumačko pojavljivanje imali su Zlatan Stipišić Gibonni, Nina Badrić, članovi Hladnog piva, Zoran Predin, Tonči Huljić, Tomislav Vukelić – Tomfa, Tina Katanić, Andrea Andrassy, Nives Čanović, Anđa Marić, Lea L. Radolfi, Sabina Herman i mnogi drugi.


Ta »ljubavna priča o sukobu koncepta ljubavi 20. i 21. stoljeća i ljudima koji dolaze iz vremena kada su se popravljale stvari« snimana je od veljače prošle do sijećnja ove godine na nekoliko lokacija u Zagrebu, Rijeci, Gorskom kotaru, Lici, Beogradu, Slavoniji, Podravini te Bosni i Hercegovini.


Film je zasad je predstavljen krac´im teaserom, dok se službeni prvi kino trailer očekuje tijekom proljeća, nakon dovršetka montaže i postprodukcije. Tijekom ove godine očekuje se i izlazak Jurkasove knjige »Ona«, na temelju koje piše scenarij za svoju trilogiju.


Iako je snimljen bez institucionalne financijske pomoći, ekipa filma vjeruje kako će »HAVC i ostale nadležne institucije prepoznati kvalitet i uloženi trud te se postprodukcijski uključiti u realizaciju i pomoć pri završavanju montaže«.


Koprodukcijski film je nastao u suradnji nekoliko tvrtki koje su zatvorile produkcijsku konstrukciju (DOP Produkcija, ZIA Produkcija, Ratio doo, HI Studio i Senna Inovation Factory).