Pozlilo joj

Francuska filmska diva Catherine Deneuve pretrpjela lakši moždani udar

Hina

Catherine Deneuve / REUTERS

Catherine Deneuve / REUTERS

Ikona francuskog filma već tjednima radi na snimanju filma redateljice Emmanuelle Bercot »Za života« (»De son vivant«) zajedno s Benoitom Magimelom i Cecile de France.Catherine Daneuve (76) doživjela je »lakši moždani udar koji je stoga reverzibilan«, rekla je u srijedu njezina obitelj u priopćenju koje je prenijela njezina agentica Claire Blondel za AFP.


»Na sreću, ne osjeća nikakve motoričke teškoće i, naravno, jedno vrijeme mora se odmarati«, dodaje isti izvor. Poznata glumica je primljena u bolnicu u Parizu, dodaje obitelj ne navodeći druge pojedinosti.


Le Parisien piše u jutrošnjem izdanju da je glumici »pozlilo u noći na srijedu«.
Ikona francuskog filma već tjednima radi na snimanju filma redateljice Emmanuelle Bercot »Za života« (»De son vivant«) zajedno s Benoitom Magimelom i Cecile de France.


Proslavila se 1964. filmom Jacquesa Demyja »Cherbourški kišobrani« a glumila je s najvećim redateljima, Romanom Polanskim, Luisom Bunuelom, Andreom Techineom i Larsom von Trierom.


Rođena je 22. listopada 1943. u glumačkoj obitelji. Njezina mlađa sestra Francoise Dorleac je poginula 1967. u automobilskoj nesreći.