Art-kino Croatia

Filmski klub 54+: Prijave za radionicu Leona Lučeva u tijeku

Portal Novilist.hr

Foto Art-kino Croatia

Foto Art-kino CroatiaRIJEKA Drugo izdanje desetodnevne kreativne radionice filmske igre pod vodstvom Leona Lučeva za članove i članice Filmskog kluba 54+ održat će se u periodu od 1. do 10. lipnja u dnevnom trajanju od 10 do 15 sati. Broj mjesta na radionici je ograničen, a prijave su u tijeku!


Radionica filmske igre je fokusirana na istraživanje filmskog medija kroz glumu i komunikaciju, a namijenjena je članovima Filmskog kluba 54+ koji će kroz razne vježbe stjecati iskustvo glume i rada na filmu te istraživati svoje kreativne potencijale.


Pod stručnim vodstvom voditelja radionice, glumca i redatelja Leona Lučeva, polaznici će kroz glumačke vježbe predstavljanja istraživati svoje trenutne preokupacije, stanja i potrebe. Kroz taj proces istraživanja polaznici će u suradnji s voditeljem radionice osmisliti priču na temelju koje će tijekom trajanja radionice biti snimljen i kratkometražni igrani film.
Broj polaznika radionice je ograničen, stoga pozivamo sve zainteresirane članove Filmskog kluba 54+ da se prijave čim prije. O iskustvu polaznika prve radionice možete pročitati u reportaži Novog lista „I igra, i druženje, i katarza“.


Ukoliko niste član Filmskog kluba 54+, a navršili ste 55 godina i željeli bi sudjelovati u radionici, učlaniti se možete (1) na početku same radionice 1. lipnja, ili (2) tijekom redovnog radnog vremena blagajne Art-kina svakog dana od 16 do 20.30 sati.


Za sve sudionike radionice Art-kino će osigurati jelo i piće.


Filmski klub 54+ djeluje u okviru projekta Moja filmska priča, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, kojim Art-kino nastoji osnažiti razvoj lokalne filmske kulture i sugrađanima s navršenih 55 godina života omogućiti veću uključenost u kulturni život zajednice. Članovi Filmskog kluba 54+ tako će tijekom kino sezone 2018/2019 moći pohađati niz kreativnih radionica vezanih za film, volontirati u realizaciji redovnih programa Art-kina i aktivno sudjelovati u osmišljavanju prigodnih mjesečnih filmskih programa i predlagati filmove koji će biti prikazani.