Zajedno na velikom platnu

Ethan Hawke glumi Georgea Harrisona, a njegova kćer Maya teenagerku koja s njim želi izgubiti nevinost

P. N.

Radnja filma je izmišljena, ali je bazirana na vrlo stvarnom incidentu kad su Beatlesi bili prisiljeni neplanirano sletjeti u Anchorageu na Aljasci 1966. godineOčevi i kćeri koji zajedno nastupaju u filmovima nisu tako rijetka pojava. Dapače, nije toliko rijetko ni da stvarni očevi i kćeri u filmovima glume očeve i kćeri. Učinio je to Clint Eastwood više puta, a zadnji put u njegovom posljednjem nastupu u filmu „Mula“, Will Smith u „I Am The Legend“, John Voight s Angelinom Jolie u „Lari Croft“, Bruce Willis u „Taocu“, Andy Garcia u „City Island“, Robert de Niro u „Hands Of Stone“…


Klubu očeva i kćerki koji dijele veliko platno uskoro će se pridružiti i Ethan Hawke sa svojom kćeri Mayom koja je glumačke „gene“ naslijedila ne samo od njega već i mame Ume Thurman.


Film se zove „Revolver“ i nije riječ o nekoj krimi drami kao što naslov sugerira, već o zanimljivoj anegdoti iz vremena kad su Beatlesi snimili svoje remek-djelo „Revolver“. Kako javlja Variety, priča filma je izmišljena, ali je bazirana na vrlo stvarnom incidentu kad su Beatlesi na putu za Japan bili prisiljeni neplanirano sletjeti u Anchorageu na Aljasci. Incident se dogodio 27. lipnja 1966., no izvještaji se ne slažu o tome zašto je do toga došlo, jedni navode da je razlog izbjegavanje oluje, dok drugi izvještaji kažu da su morali stati zbog manjeg kvara na avionu i čekati da se otkloni. Slavna četvorka prebačena je u najbolji hotel u Anchorageu i tamo se dosađivala jedno 12 sati prije ponovnog polaska. Dakako, kad se priča proširila gradom, fanovi su se skupili pred hotelom, njih petstotinjak. I to bi uglavnom bilo to.
No, u filmu ovaj stvarni događaj dobiva novi fiktivni začin centriran oko teenagerke koja, nakon što čuje da su Beatlesi u gradu, odluči nekako doći do Georgea Harrisona s planom da s njim izgubi nevinost. Dakako, Ethan Hawke u filmu glumi „tihog Beatlesa“ što znači da su šminkeri imali dosta posla s obzirom da Hawke, iako se sjajno drži, ipak nosi 50 godina na plećima (i licu).


Režiju filma čiji datum realizacije još nije objavljen, potpisuje Andrew Stanton proslavljen crtanim filmovima „Tražeći Nema“ i „Wall-E“, a scenarij je napisala Kate Trefry koja stoji iza cijenjene serije „Stranger Things“ gdje  jednu od uloga u trećoj sezoni igra upravo Maya Hawke.