Snimanje na Kvarneru

Epizoda “Rijeka – Ghostland” snimat će se i u Novom listu

Ivana Kocijan

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Prvu sportsku istraživačku serije švicarske producentske kuće BLULLOW SA pokrenuli su Daniela Scalia i Luca Tramontin, bivši sportaši koji su ujedno scenaristi i glavni glumci u serijiProteklog vikenda na riječkom je području nastavljeno snimanje televizijske serije »Sport Crime«, prve sportske istraživačke serije švicarske producentske kuće BLULLOW SA. Riječ je o seriji koja predstavlja jedinstven spoj kriminalističkog žanra i sportske akcije, a prethodio joj je televizijski film »The Legacy Run« čije su scene snimane u veljači 2016. godine na području Rijeke, Voloskog i Opatije. Projekt su pokrenuli Daniela Scalia i Luca Tramontin, bivši sportaši, a danas uspješne televizijske osobe koji su ujedno scenaristi i glavni glumci u seriji. Scalia i Tramontin u serijalu tumače šarmantnu i racionalnu sportsku novinarku Dani i humorističnog te akciji sklonog bivšeg ragbijaša Dabsa koji utemeljuju agenciju Seams Agency radi zaštite temeljnih vrijednosti sporta.


Oduševljeni Rijekom


S obzirom na to da su oboje veliki obožavatelji našeg kraja, ne čudi što su epizodu »Rijeka – Ghostland« u cijelosti odlučili snimati na Kvarneru. Snimanje epizode započelo je u srpnju, snimalo se u centru Rijeke, na Kantridi, u Opatiji i Plominu, a nastavljeno je proteklog vikenda. Producenti naglašavaju kako će ovaj »sportski CSI« serijal biti prepun akcije, opasnosti, rock muzike, psihologije i humora, a u svakoj epizodi rješavat će se jedan slučaj kriminala vezan uz sport i sportaše. Veteran talijanskog ragbija i jedan od pokretača cijelog projekta Luca Tramontin ne krije svoje oduševljenje Rijekom koju redovito posjećuje od djetinjstva, stoga ne čudi da je upravo područje Kvarnera odabrano kao lokacija snimanja serije čija je radnja uvelike inspirirana događajima s kojima su se autori susreli u tridesetogodišnjem radu u raznim sportskim okruženjima.


– Serija prati djelatnike agencije koja se bavi istragama u svijetu sporta, istragama koje ne istražuje policija, a vezane su uz različite probleme, od djece, religije itd… Takve agencije postoje u svijetu. U svakoj epizodi »obrađuje se« drugi sport, ali uvijek je tu i još jedan »sporedni«, a pratimo i privatne živote likova i u sve uključujemo i puno povijesti. Bavimo se temama koje se ne obrađuju često, a jako su zanimljive. Kraj je uvijek fascinantan, snažan, iznenađujuć jer ako toga nema, gledatelj neće htjeti gledati sljedeću epizodu, otkrio nam je Tramontin, bivši ragbijaš koji poprilično dobro govori hrvatski jezik.


Fanovi »Novina«
Radnja epizode »Rijeka – Ghostland« vrti se oko profesionalnog talijanskog sportaša hrvatskih korijena koji se nalazi na rehabilitaciji nakon nesreće. Glavni glumac u toj epizodi je Andrea Zirio.


– On je profesionalni trkač koji ima problema…Čudno se ponaša, čini se da mu je život savršen, a najednom postaje paranoičan. On je Riječanin, a ja sam 100 posto Talijan. Budući da snimamo samo dva dana, puno je posla, ali je predivno. Oblačno vrijeme savršeno je za snimanje. Prošle godine sam u Zagrebu snimao film u režiji Jakova Sedlara »The Match«. Obožavam Hrvatsku, volim ljude, hranu, mjesta, otkrio je Andrea Zirio i na hrvatskom dodao: »Hvala puno, Hrvatska!«


Ekipu koja snima »Sport Crime« jučer smo »zaskočili« tijekom snimanja u Ulici Luki tijekom kojeg su navratili i do Novog lista jer su željeli vidjeti gdje se snimala serija »Novine« koja ih je toliko je oduševila da su i oni odlučili snimati na »njezinim« lokacijama.


– Snimali smo i na Terminalu te na Kantridi, na Bazenima Kantrida, u Pulskoj ulici, na području »3. maja«, na stadionu Kantrida, u jednom stanu, a još prije i u Plominu. Za ovu epizodu trebat će nam još jedno trodnevno snimanje u koje će biti uključeni i Lucio i Ivo Vidotto. Snimat ćemo u zgradi Novog lista i dnevnika La voce del popolo, otkrila nam je prije rastanka Daniela Scalia.