Film Šveđanina Rubena Östlunda

Crna komedija “Triangle Of Sadness” zaradila osamminutne ovacije publike na festivalu u Cannesu

T.I.

Sudeći po jučer objavljenom traileru, zapaženu ulogu u filmu ima i hrvatski glumac, rođeni Osječanin Zlatko Burić koji od 1981. gradi internacionalnu karijeru u DanskojIako je u dosadašnjim najavama naslova kojima se filmofili trebaju veseliti ove godine dosad prošao ispod radara, to će se s filmom „Triangle Of Sadness“ nakon festivala u Cannesu sigurno promijeniti.


Naime, kako javlja Variety, ovaj je vikend nakon premijernog prikazivanja u programu festivala u konkurenciji za „Zlatnu palmu“ film redatelja Rubena Östlunda dobio ovacije oduševljene publike s pljeskom koji je trajao čak osam minuta. Nakon prikazivanja, mnogi kritičari i influenceri na društvenim mrežama nisu krili svoje oduševljenje, navodeći da će teško bilo što nadmašiti ovaj film u Cannesu, da ih je bolio trbuh koliko su se smijali ovoj gorsko-slatkoj komediji o slavnom paru koji je pozvan na krstarenje za ultra-bogate.


U Varietyju su napomenuli da nisu čuli glasnije i duže ovacije za jedan film na ovogodišnjem festivalu u Cannesu, uključujući tu „Top Gun: The Maverick“ i druge unaprijed razvikane naslove.
Jednu od glavnih uloga u filmu nosi proslavljeni Woody Harrelson kao kapetan kruzera, a glamurosni slavni par su mladi glumci Harris Dickinson i Charlbi Dean Kriek.


Švedski redatelj Ruben Östlund  nije nepoznat europskoj filmskoj javnosti jer je privukao pažnju svojim satirično-ozbiljnim pogledima na međuljudske odnose u filmovima „Force Majeure“ i „The Square“ koji su dočekani hvalospjevima, a potonji je i osvojio „Zlatnu palmu“ za najbolji film u Cannesu 2017. godine.


Sudeći po jučer objavljenom traileru, zapaženu ulogu u filmu ima i hrvatski glumac, rođeni Osječanin Zlatko Burić koji od 1981. gradi internacionalnu karijeru u Danskoj i u posljednje vrijeme nastupa i u holivudsko/internacionalnim produkcijama.