Objašnjenje odlaska

Courtney Love stavila svoju filmsku karijeru na čekanje zbog “hrpe #MeToo” incidenata

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Možda ću u svom slijedećem biti snažnija i sposobna da tako nešto istrpim…Skidam kapu onima koji to mogu. Ipak, u filmskom svijetu je bilo je super zabavnoIako je frontmenica grupe Hole i udovica Kurta Cobaina imala gard kao netko tko se zna obraniti i tko može sasuti u lice svakome ono što ga ide, čini se da je i nju iz svijeta filma otjeralo seksualno napastvovanje.


Courtney Love prije je bila glumica negoli postala rock zvijezda, debitirala je u biografskom „Syd and Nancy“ 1986. i do 2002. naredala nastupa u vrlo zanimljivim filmovima (Basquiat, Feeling Minnesota, 200 Cigarettes, Man On The Moon), a zasigurno se najviše pamti ona iz „The People vs. Larry Flynt“ gdje igra važnu rolu uz Woodyja Harrelsona za koju je dobila i Zlatni globus.


Uslijedila je pauza duga 15 godina, a sad je objasnila u Instagram objavi da je filmsku karijeru stavila na čekanje zbog „hrpe #MeToo“ incidenata.
„Nitko mi ne bi vjerovao, i to ne bi prestalo. Pa sam otišla, a i to je otišlo s tim.“  U nastavku objave otkrila je svoju ranjivost. „Možda ću u svom slijedećem biti snažnija i sposobna da tako nešto istrpim…skidam kapu onima koji to mogu. Ipak, bilo je super zabavno“.Istina je da je još 2005. jasno i glasno, pred kamerama ukazala na Harveya Weinsteina kao seksualnog predatora, nakon što je upitana za savjet mladim glumicama kako da uspiju u Hollywoodu.


“Ako vas Harvey Weinstein pozove na privatni party u njegovu sobu u Four Seasons hotelu, nemojte ići” – izjavila je Courtney jedno deset godina prije negoli je eksplodirao #MeToo pokret prokazivanja muškaraca koji su iskorištavali  poziciju moći ne bi li odvukli estradne zvijezde u krevet.


Ipak, 2017. Courtney Love je ponovno stala pred kamere u televizijskoj drami „Menendez: Blood Brothers“ i 2018. imala je manju ulogu u „ženskom“ biografskom filmu „JT LeRoy“. Isto tako, od nastupa u nekoliko epizoda u „Sinovima Anarhije“ 2014., Love se u narednim godinama pojavljivala u više TV serija.


Kako piše NME, objava Courtney  Love dolazi nakon intervjua glumice Kathy Bates u Guardianu koja je rekla da su vremena bila drugačija kade je ona počinjala 70-ih godina 20. stoljeća i zapravo uputila strelice prema #MeToo pokretu sugerirajući da je sve stvar izbora. „U moje vrijeme, kad si odlazila tipu u hotelsku sobu, znala si točno zašto tamo ideš“.