The Bodyguard

Costner otkrio tajnu jednog od najgledanijih filmova: “To uopće nije Whitney Houston!”

Portal Novilist.hr

FOTO/Instagram

FOTO/Instagram

Put fotografije do plakata nije bio jednostavan. Glavešinama se nije sviđala činjenica da se ne vidi lice pjevačice koja je u to vrijeme bila velika zvijezdaPoster kultnog filma „Tjelohranitelj“ iz 1992. godine, prikazuje glumca Kevina Costnera i legendarnu pjevačicu Whitney Houston.


Tako smo barem do sada mislili.


„Na posteru uopće nije Whitney“, otkrio je Costner za EW. „Ona je otišla kući, a na slici je njezina dvojnica čija je glava zakrivena na mom ramenu. To je bilo prikladno, jer je bila uplašena“.
Fotografija je nastala tijekom snimanja, a Costner kaže da je odmah znao kako će ista biti odličan poster.


„Odabrao sam tu fotografiju jer ju je snimio moj prijatelj ben Glass. Poslao sam ju u Warner Bros. i rekao – evo, to je poster. Zbog toga što je bila toliko evokativna. Nije bila posebna fotografija, nije bila ništa“, dodaje za EW.


Put fotografije do plakata nije bio jednostavan. Glavešinama se nije sviđala činjenica da se ne vidi lice pjevačice koja je u to vrijeme bila velika zvijezda.


„Isprva im se nije svidjelo jer se nije vidjelo njezino lice. Poslali su mi pet ‘lažnih’ fotki na kojima su dodali njezinu glavu. Rekao sam im – dečki, mislim da smo prvi put imali bolju sliku. I to je bilo to, tako je fotografija završila kao poster“, kaže glumac.


FOTO/Wikipedia


FOTO/WikipediaCostner i Houston su na filmu imali jedinstvenu kemiju i bili su vrlo bliski, stoga je Costner održao i govor na sprovodu pjevačice 2012. godine.


Glumac sve zasluge za kemiju na ekranu daje scenaristu Lawrencu Kasdanu.


„Bila je to vrlo smiješna vrsta veze koja je jedinstvena. Znao sam da će njegov stil stvoriti iskre, jer su riječi omogućile kemiju na neki način. Scenarij je Whitney uhvatio u super trenucima, ili ih je čak i stvorio za nju“, kaže Costner.