Deveto izdanje

Ciklus turskog filma u riječkom Art-kinu otvara krimić “Sezona lova”

Hina

Film »Sezona lova« priča je o trojici detektiva za ubojstva. Njihov se život naglo mijenja dubljim uplitanjem u istragu ubojstva mlade žene čija je obitelj osumnjičena za zločin.Deveti ciklus turskog filma, kojega riječko Art-kino do 14. lipnja provodi u suradnji s Hrvatsko-turskim društvom Rijeka, Institutom Yanus Emre i Veleposlanstvom Republike Turske u Zagrebu, bit će otvoren u ponedjeljak navečer projekcijom kriminalistčkog filma Yavuza Turgula »Sezona lova« , najavljeno je iz Art-kina.


Film »Sezona lova« priča je o trojici detektiva za ubojstva. Njihov se život naglo mijenja dubljim uplitanjem u istragu ubojstva mlade žene čija je obitelj osumnjičena za zločin.


U utorak je na programu nagrađivana drama »Hladnoća kalendara.« U jedinstvenom pastoralnom ozračju film daje realnu, strastvenu i emocionalnu priču o Mehmetu i njegovoj obitelji koja živi daleko od modernog života, u planinskom selu.
Trećeg dana festivala bit će prikazan film film Nurija Bilgea Ceylana »Stablo divlje kruške« o strastvenom ljubitelju književnosti Sinanu. On se nakon povratka u rodno selo trudi prikupiti novac za tiskanje i objavljivanje knjige koju je napisao, no, sustižu ga očevi dugovi.


Za četvrtak je najavljena komična drama Ümita Ünala »Serijska kuharica«, o izvrsnoj kuharici Neslihan, besprijekornoj kućanici odanoj svom suprugu, koja je i serijski ubojica.


Posljednjeg dana ciklusa na programu je drama s elementima komedije »61 dan« Yüksela Aksua. Radnja je smještena u 70-te godine prošlog stoljeća, prati Adema koji živi sa svojom obitelji egejskom mjestašcu. Adem je dobio dopuštenje od roditelja da radi preko ljeta, no baš u vrijeme ramazana, kada je dužan postiti, pa tijekom vrućih ljetnih dana počinje halucinirati.