Filmsko-glazbena suradnja

Bob Dylan ne posustaje: S Georgeom Clooneyem radi na filmskoj adaptaciji romana Johna Grishama

P. N.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

I Clooney i Dylan oduševljeni su Grishamovim romanom „Calico Joe“ čija je glavna tema baseball i u sebi sadrži mješavinu stvarnih događaja i fikcijeBob Dylan, legendarni kantautor i glas čitave generacije 60-ih ne miruje ni osamdesetoj godini života. Sredinom ove godine izdao je „Rough And Rowdy Ways“, trideset i deveti album u karijeri koji je naišao na panegirike kritike i zasjeo na vrhove top lista širom svijeta, uključujući i drugo mjesto na američkoj Billboard listi albuma.


Dylan je jedini glazbenik kojem je uspjelo doći u TOP 40 albuma u svim desetljećima od 60-ih godina naovamo.


Kako saznaje britanski NME, Dylan se sad posvećuje filmskoj umjetnosti. Zajedno sa Georgeom Clooneyem radi na filmskoj adaptaciji romana Johna Grishama čiji su romani već mnogo puta pretvoreni u filmske hitove. Redom su to bili trileri poput „The Firm“, „A Time to Kill“, „The Pelican Brief“, „Runaway Jury“.
Ovaj put je riječ o nečem sasvim drugačijem. I Clooney i Dylan oduševljeni su Grishamovim romanom „Calico Joe“ čija je glavna tema baseball i u sebi sadrži mješavinu stvarnih događaja i fikcije.


Priča je to o ocu, profesionalnom igraču koji ima problem s alkoholom, a onda i kompliciran odnos sa ženom i maloljetnim sinom koji obožava baseball i Calico Joea, igrača koji nastupa protiv njegovog oca. Slučaj će htjeti da otac teško ozlijedi Joea za vrijeme igre, što svima uključenima iz temelja promijeni život…


„John je napisao predivnu priču i šansa da je u suradnji s Bobom postavimo na veliko platno je nešto fantastično“, rekao je slavni holivudski glumac i malo manje slavni redatelj George Clooney.


Dylan nije ništa manje entuzijastičan i kaže da vidi isto ono u knjizi što vidi i Clooney – „snažnu priču koja će taknuti i mlade i stare. Ljudi svih uzrasta će se moći poistovjetiti s njom“.