DokuMfest

Bernardin Modrić nagrađen za “Dugosvirajući rock”, priču o riječkim veteranima iz LP Rocka

Kim Cuculić

Bernardin Modrić / Foto Marko Gracin

Bernardin Modrić / Foto Marko Gracin

»Dugosvirajući rock« je priča o riječkim rock veteranima koji su se okupili oko udruge LP ROCK, formirali nove bendove i obnovili nastupe pred svojim nekadašnjim obožavateljicama i obožavateljima.Jednoglasnom odlukom međunarodnog žirija, kojim je predsjedavao francuski redatelj Thomas Crauk, prva nagrada DokuMfesta pripala je dokumentarnom filmu riječkog redatelja Bernardina Modrića »Dugosvirajući rock«.


U svom obrazloženju žiri navodi kako je riječ o toplom, nježnom i optimističnom glazbenom filmu koji nadahnjuje nade u život rock glazbe. Šesto izdanje međunarodnog festivala glazbenog dokumentarnog filma DokuMfest održavalo se u Zenici od 23. do 26. rujna.


»Dugosvirajući rock« je priča o riječkim rock veteranima koji su se okupili oko udruge LP ROCK, formirali nove bendove i obnovili nastupe pred svojim nekadašnjim obožavateljicama i obožavateljima.
Koncerti na botelu »Marina« mjesto su druženja, obnavljanja starih veza, ljubavi prema glazbi i plesu te uživanju u jeseni njihovih života.


Film je 2020. godine nastao u produkciji riječkog Istra filma, snimatelj je bio Robert Kalčić, a montažu su radili Tin Kowalski i Ana Butigan.