Benioff & Weiss

Autori Igre prijestolja odustali od nove trilogije Ratova zvijezda. Fanovi osjećaju veliko olakšanje

Hina

Foto Reuters

Foto ReutersZAGREB Nove priče znanstveno fantastične sage “Ratovi zvijezda” ostaju visjeti u zraku nakon što su projekt odlučili napustiti David Benioff i D.B. Weiss, autori “Igre prijestolja”, a njihovu su odluku pozdravili obožavatelji razočarani posljednjim sezonama fantastične dramske televizijske serije.


David Benioff i D.B. Weiss su 2018. angažirani za pisanje i produkciju nove filmske trilogije, franšize kompanije Walt Disney. Prvi film je trebao izaći u prosincu 2022. godine.


No autori popularne fantastične HBO serije ‘Igra prijestolja’ povlače se iz projekta kako bi se usredotočili na novi posao za Netflix.
“Mi volimo Ratove zvijezda. Kada ih je George Lucas stvorio, stvorio je i nas”, napisali su u priopćenju Benioff i Weiss.


“No, premalo je sati u danu i osjećali smo kako ne možemo raditi na Ratovima zvijezda i Netflixovim projektima. Povlačimo se sa žaljenjem”, dodali su.


Iz Disneya navode da se trilogijom Benioffa i Weissa trebala ispričati priča odvojena od Skywalker sage koja je započela 1977. s filmom u kojem su glumili Mark Hamill, Carrie Fisher and Harrison Ford i koja bi se u prosincu trebala zaključiti filmom ‘Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera’.


Disney i Lucasfilm u utorak nisu odgovorili kako će njihovo povlačenje utjecati na film planiran za 2022., čiji detalji još nisu objavljeni.


Franšiza ‘Ratovi zvijezda’ jedna je od najvrijednijih u Hollywoodu. Film ‘Posljednji Jedi’ iz 2017. zaradio je 1.3 milijardi dolara, a Disney je ranije ove godine otvorio tematske parkove Ratovi zvijezda u Kaliforniji i na Floridi.


Čini se da obožavatelji franšize osjećaju olakšanje zbog povlačenja Benioffa i Weissa nakon velikog razočarenja završetkom srednjovjekovne fantastične televizijske serije ‘Igra prijestolja’.


“Osjećam veliko olakšanje što su se Weiss i Benioff povukli iz dogovora s Disneyem i Lucasfilmom. Posljednje dvije sezone serije ‘Igra prijestolja’ pokazale su da su izgubljeni bez izvornog materijala”, tvitao je Marty Kottick.


Drugi se nadaju da će njihovo povlačenje otvoriti prostor prvoj ženi ili osobi druge boje kože da režira i napiše scenarij za novi film Ratova zvijezda.


“Razmotrite koliko puno ljudi koji nisu bijelci vole #StarWars i bili bi i više nego sretni kada bi bili dijelom sljedeće faze franšize”, tvitala je korisnica Liz Shannon Miller.