Španjolsko pojačanje

Antonio Banderas pridodan glumačkom ansamblu u petom nastavku franšize o Indiana Jonesu

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Banderas se već desetljećima smatra holivudskim glumcem, no ostaje vjerni suradnik jednog od najbitnijih španjolskih filmaša u povijesti Pedra Almodovara. Posljednja suradnja iz 2019. godine „Pain And Glory“ donijela mu je nominaciju za Oscara u kategoriji glavnog glumcaBez Harrisona Forda film o Indiana Jonesu ne bi imao smisla osim ako nije u pitanju reboot, pa u skladu s tim od kad se priča o petom nastavku jedne od najpopularnijih filmskih franšiza u povijesti Hollywooda, oko Forda se sve temeljilo, a on sam nikad nije krio da želi snimiti još jedan nastavak.


Da je uloga Indiana Jonesa za jednog 78-godišnjaka izazovna i da može biti opasna bilo je jasno prije tri tjedna kad su svjetski mediji izvijestili da je Harrison Ford ozlijedio rame prilikom uvježbavanja jedne akcijske scene. Vjerujemo ipak da će uz pomoć kaskadera stari Indiana sretno zgotoviti posljednji nastavak ove filmske avanture koja je započela prije točno 40 godina.


Uz Harrisona Forda ovaj put su producenti okupili prilično šaroliki internacionalni ansambl glumaca  Phoebe Waller-Bridge, Toby Jones (Velika Britanija), Mads Mikkelsen (Danska), Thomas Kretschmann (Njemačka), Boyd Holbrook, Shaunette Renée Wilson (SAD).
Jučer je Variety objavio još jedno veliko glumačko ime koje će po prvi put nastupiti u franšizi, Španjolca Antonia Banderasa. Banderas se već desetljećima smatra holivudskim glumcem, no ostaje vjerni suradnik jednog od najbitnijih španjolskih filmaša u povijesti Pedra Almodovara. Posljednja suradnja iz 2019. godine „Pain And Glory“ donijela mu je nominaciju za Oscara u kategoriji glavnog glumca.


Inače, peti dio Indiana Jonesa koji još nema ime bit će prvi film iz franšize bez Stevena Spielberga u redateljskoj stolici. Zamijenio ga je još jedan holivudski kapitalac James Mangold kojeg pamtimo po sjajnim naslovima poput  „Cop Land“, „Walk The Line“, „The Wolverine“, „Logan“ i „Ford v Ferrari“.


Za nepomenuti da je da je ovo prvi Indiana Joens koji će se snimati pod palicom Disneya. Ako se nešto nepredviđeno ne dogodi, film bi se u kinima trebao pojaviti 29. srpnja 2022. godine.