Jubilarno izdanje

Feminnem ft Alejuandro Buendija pobjednici 70. Zagrebačkog festivala s pjesmom „Trending”

Siniša Pavić

Foto Josip Mišković

Foto Josip Mišković

I riječka glazbena scena imala je na festivalu jakih aduta s pjesmama koje će se zasigurno puno puštati na radijskim postajama.U prepunoj dvorani zagrebačkog HoB-a u petak navečer održan je jubilarni, 70. Zagrebački festival. Nakon što je 18 izvođača otpjevalo 18 pjesama žiri je donio odluku; s pjesmom „Trending” pobjede su
odnijele Feminnem ft Alejuandro Buendija! Pobjedu su odnijele autorice i autori pobjedničke pjesme, Neda Parmać, Nika Antolos i Saša Antić.


Jubilarno izdanje ugledan festivala okupilo je i mladost na pozornici i istinske dive u publici poput Tereze Kesovije i Gabi Novak, posjetili smo se na početku festivala i prve pobjedničke pjesme „Ta tvoja ruka mala” što ju je 1953. pjevao Ivo Robić, a onaj poseban šarm festivalu dao je svojim nastupom, pjesmom i pričom veliki Drago Diklić. I riječka glazbena scena imala je na festivalu jakih aduta s pjesmama koje će se zasigurno puno puštati na radijskim postajama.


Nikolina Tomljanović i Tonka


Nikolina Tomljanović ft Tonka čekala je „Vlak za Sante Fe”, Mateo Pilat pjevao pjsmu „Mantra”, dok su Neno Belan i Fiumensu opjevali „Žuti semafor” i zaslužili nagrada za najbolju pjesmu po izboru radijskih nakladnika (HURIN). Priznanje za najizvođeniju pjesmu prošlogodišnjeg festivala „Nekad je bilo bolje” uručeno je Nenadu Borgudanu, autoru i frontmenu benda Detour.