Nova Farma, novi mentor

FARMA MORE I MASLINA Uskoro u programu Nove TV

Mira Jelačin

Foto: Press

Foto: Press

Jure Čudina, rodom iz Pakoštana, čovjek je velikog životnog iskustva koji je upoznao sva lica svjetskih moraNova TV uskoro svojim gledateljima donosi novu sezonu popularnog reality showa koji ove jeseni u 7. sezoni dolazi s nazivom »Farma More i Maslina«.


Ne samo da se Farma s kontinenta preselila u Dalmaciju već gledatelje s novom sezonom očekuju i brojni noviteti. Jedan od njih je i novi mentor Farme – Jure Čudina. Mentor Jure, ili kako ga mlađi naraštaji oslovljavaju – barba Jure – vlasnik je imanja koje u sljedećim mjesecima povjerava novim farmerima na čuvanje.


Jure Čudina rodom je iz Pakoštana, a velik dio života proveo je putujući svijetom radeći kao pomorac i ugostitelj skupljajući razna znanja i iskustva. Kroz brojne godine provedene na morskim pučinama, upoznao je sva lica svjetskih mora, prkosio najsilnijim olujama i naučio kako funkcionirati u timu u kojemu svi dišu kao jedan.
No, na koju god stranu svijeta pošao, srcem i mislima uvijek je bio vezan za rodnu grudu, za kamen, za koji kaže, svaki priča svoju priču i ne bi ga mijenjao ni za što. U svemu onome što je godinama stvarao – svaki kamen koji je polegnuo na tom imanju, svaka maslinu koju je zasadio, uživat će novi farmeri.


Nakon napornog dana ispunjenog raznoraznim zadacima, kao odmor za dušu i tijelo pogled je na biser Mediterana, koji puca s imanja – a da su more, sol u zraku i miris borovine lijek za dušu potvrđuje i Jure, čija životna priča nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Mentor Jure svoj život i bivanje opisuje kao slatku dokolicu.


Foto: Press


‘’Sada se bavim igranjem. Igram se u prirodi, u vinogradu, uzgajam masline, proizvodim maslinovo ulje i vino«, otkriva mentor koji svake godine za svoje proizvode osvaja medalje na natjecanjima.


Sa svim znanjem koje posjeduje novim farmerima bit će od ključne važnosti, a svojoj novoj ulozi izrazito se veseli. »Biti mentor u showu »Farma More i Maslina« za mene je nešto potpuno novo, nova životna stranica i jako se radujem. Ono što mi još daje vjetar u leđa i dodatno rasplamsava moj žar i uzbuđenje je svakako i ekipa na setu.


Veseli me biti u dobrom timu. Nadam se da ću biti korektan mentor, a isto to očekujem i od farmera. Najvažnija je sloga i poštovanje, kako međusobno tako i ono prema prirodi. Najveća istina za biti dobar farmer jest naučiti živjeti s prirodom, za nju i od nje«, dodaje Jure.


Uz savjete koje će udijeliti farmerima, mentor Jure obilazit će ih i dodjeljivati im zadatke koje će morati izvršiti. Napornim radom, brigom o životinjama te svladavanjem brojnih izazova farmeri će morati izgraditi samoodrživu zajednicu te dokazati i sebi i drugima da su snažni, vrijedni, odlučni, predani i uporni.


Nova sezona donosi jednu potpuno drugačiju Farmu – modernu, na novoj lokaciji, pod novim mentorskim vodstvom, a što gledatelje sve očekuje, doznat će uskoro na Novoj TV u novoj, uzbudljivoj sezoni showa »Farma More i Maslina«.