Pjesma Eurovizije

Eurovizija 2021: Evo kada će se održati polufinale natjecanja u Rotterdamu

Hina

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Natjecat će se predstavnici 41 zemlje, a 19 ih je onamo iduće godine odlučilo poslati izvođače odabrane za 2020. godinu.Organizatori “Pjesme Eurovizije” najavili su da će se polufinale natjecanja u Rotterdamu održati 18. i 20. svibnja iduće godine, a finale 22. svibnja unatoč nedoumicama u pogledu formata događaja zbog pandemije covida-19.


Sudjelovanje u natjecanju iduće godine potvrdila je 41 država, točnije iste zemlje koje su trebale nastupiti na ovogodišnjoj “Pjesmi Eurovizije”, otkazanoj zbog pandemije koronavirusa.


Europska radiodifuzijska unija (EBU) priopćila je da razmatra četiri moguća scenarija – od relativno normalne verzije natjecanja do one u kojoj bi Nizozemska mogla biti u lockdownu. U tom bi se slučaju izvedbe odvijale bez publike uživo.
Organizatori su rekli kako vjeruju da bi u Ahoy Areni u Rotterdamu mogli biti mogući i nastupi uživo s manjim brojem publike i uz pridržavanje mjera fizičkog razmaka.


Natjecat će se predstavnici 41 zemlje, a 19 ih je onamo iduće godine odlučilo poslati izvođače odabrane za 2020. godinu.


Natjecanje za “Pjesmu Eurovizije” održat će se pod sloganom “Open up”, koji je planiran za ovogodišnje natjecanje.