Nova pjesma

Emotivan duet Bruna Krajcara i Marije Husar Rimac

Ivana Kocijan

Foto: Aquarius Records

Foto: Aquarius Records

Pjesma »Tebe žeđa duša moja« savršeno utjelovljuje poruku nade i optimizma koju nosi Krajcarov album »Sve će biti dobro«Bruno Krajcar, jedan od naših najsvestranijih akademskih glazbenika, skladatelj, kantautor, orguljaš, pijanist, urednik, producent, tekstopisac i etnomuzikolog, krajem prošle godine objavio je hvaljeni novi album »Sve će biti dobro« s kojeg je ovih dana predstavio treći singl »Tebe žeđa duša moja« u kojem mu se pridružila fantastična Marija Husar Rimac. Inspiraciju za ovu nježnu i emotivnu pjesmu istarski je glazbenik pronašao u Bibliji.


– Biblijski tekstovi često su bili inspiracija za brojna umjetnička djela, a Knjiga psalama koja se nalazi u sredini Svetog pisma svojevrsni je molitvenik u kojemu nalazite molitve za različita ljudska stanja i osjećaje, od žalosti i tuge pa sve do najveće radosti i zahvalnosti, objasnio je.
Psalam 63 koji je Krajcar uglazbio, psalam je mistične ljubavi u kojoj molitva postaje žeđ i glad jer prožima dušu i tijelo.


Uz Krajcarovu glazbu i izvedbu u kojoj mu se pridružila jedna od naših najboljih pjevačica Marija Husar Rimac, ovaj stari biblijski tekst postaje više nego aktualan u vremenima pandemije i potresa, kada u neizvjesnosti spoznajemo svoju ranjivost. Duet je dobio i službeni videouradak koji je djelo Josipa Pina Ružića, a snimljen je na zaboravljenoj, a čudesnoj lokaciji na području župe Bale u Istri. Riječ je o prostoru kod crkve sv. Petra na stijeni, znanoj i kao Sveti Petar na Tondonolu gdje zaboravljena crkvica odolijevajući zubu vremena vapi za obnovom.
Pjesma »Tebe žeđa duša moja« savršeno utjelovljuje poruku nade i optimizma koju nosi Krajcarov album »Sve će biti dobro« koji je u kratkom vremenu od objave naišao na odlične reakcije publike i kritike.


Novi singl i album dostupni su putem streaming servisa.


– Tišinom vrijednom kao i nota, zaodjeven pretežno akustičnim instrumentima, od prvog takta odvodi u neki film i postaje soundtrack slušateljevih misli nižući teme iz onog dubokog vjerskog bića koje toliko obilježava Krajcarov život i stvaralaštvo, komentirao je riječki gitarist Andrej Grozdanov, dok je kritičar portala Sound Guardian o albumu napisao:


– Zbirka je to malih, rekao bih, obiteljskih pjesama duhovne intonacije i sadržaja, a prije svega, u koordinatama današnje popkulturne scene, i hrabro svjedočanstvo koje dođe kao melem u neizvjesnim vremenima dodatno nagriženim sumnjama i strahovima, cinizmom i relativizmom.