Promotorica Kvarnera

Manekenka i influencerica Ema Kovač: ‘Opatija je fantastična, ona je mali Monte Carlo!’

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Ema, »naše gore list«, ima talijansku adresu i zajedno s dečkom, poznatim talijanskim glumcem Gennarom Lilliom ima oko 800.000 internetskih pratitelja te svojim objavama nastavljaju promovirati Kvarner.Plavokosa dvadesetšestogodišnja ljepotica Ema Kovač, manekenka, influencerica, glumica i vlasnica ekološke linije kupaćih kostima, u Rimu gdje živi vrlo je popularna. Ona je »naše gore list«, no ima talijansku adresu i zajedno s dečkom, poznatim talijanskim glumcem Gennarom Lilliom ima oko 800.000 internetskih pratitelja, te svojim objavama nastavljaju promovirati Kvarner.


Mladi par angažirala je Turistička zajednica Kvarnera s ciljem promocije Kvarnera na talijanskom tržištu putem suvremenih komunikacijskih kanala današnjice, društvenih mreža, a rezultat je bio – prava eksplozija zanimanja za dolazak Talijana u ovaj dio turističke Hrvatske. Šarmantna i vrlo komunikativna Ema koja dugi niz godina živi u Italiji i Talijan Gennaro, njezin partner, zajedničkim su snagama, na poziv TZ-a Kvarnera ljetos putem zanimljivog i intenzivnog programa upoznali ljepote i mnoge skrivene tajne Kvarnera – enogastronomiju, aktivnosti na moru, probali su naš pjenušac i vina Kvarnera, uživali u škampima…


Foto: Vedran Karuza


Sve što su doživjeli, objavili su, pa je Kvarner među mlađim talijanskim gostima postao pravi hit i svi žele ljetovati na Opatijskoj rivijeri na kojoj su bili ultrapopularni Ema Kovač i Gennaro Lillio. Zahvaljujući tome što se tijekom ljeta putem organiziranog programa TZ-a Kvarnera upoznala s ovom regijom, Ema se vratila u Opatiju i u listopadu te ovdje sa svojom ekipom odradila novu kampanju i snimanja, novi editorial. Tijekom kraćeg boravka u Opatiji nije ju mogao pratiti dečko koji je zbog snimanja filma morao ostati u Italiji. No, otkrila nam je da se zaljubio u Kvarner i da se jedva čeka vratiti…

– Opatija ima posebno mjesto u mome srcu jer sam ovamo dolazila s roditeljima još dok sam bila mala. Vezana sam uz nju još od tog vremena, a u profesionalnom smislu, ova suradnja je krenula kad me kontaktirala Viviana Vukelić, direktorica predstavništva HTZ-a za Italiju. Rekla mi je da bismo u suradnji s TZ Kvarnera, nakon što upoznamo čari Kvarnera, sve ono što ovdje postoji, a što je doista očaravajuće, Gennaro i ja na svoj način promovirali publici koja nas u Italiji prati.


Foto: Vedran Karuza


Suradnja je započela u kolovozu ove godine, a rezultat je bio fantastičan i što reći nego da sam jako sretna što nakon ove kampanje svi žele doći na Kvarner. Talijanska publika je prepoznala ljepote Kvarnera, izvrsnost gastronomije, ljubaznost domaćina i bogatstvo ponude – ispričala je Ema Kovač koja je u Opatiju doputovala na tri dana radi spajanja dva projekta – jedne talijanske i jedne hrvatske kampanje i obje je odlučila snimati upravo u Opatiji.– Opatija je fantastična. Za mene je ona grad koji se transformira i može izgledati kao da smo kadrove snimili tko zna gdje u svijetu. Ona je mali Monte Carlo! Prekrasna je ljeti, ali oduševljava me i sve ono što Opatija ima i izvan sezone, pa čak i kad pada kiša. Za mene je Opatija jedinstvena, a očarala mi je i dečka kojemu se također jako sviđa cijeli Kvarner. Još nismo bili jedino na otocima, ali i to bismo voljeli u nastavku kampanje – otkrila je Ema Kovač. Dodala je da je njezin dečko Gennaro nakon povratka s Kvarnera u Italiju još danima bio pod jakim dojmom, a zanimalo ga je sve, od naše bogate povijesti i legendi nadalje.


Foto: Vedran Karuza– Gennaro je rekao da je za njega Kvarner najljepše iznenađenje Hrvatske. Oduševila ga je gostoljubivost domaćina i kompletna ponuda, te je najavio da bi se volio vratiti i izvan sezone, odnosno po zimi – objasnila je promotorica kvarnerskih ljepota. Dodala je još i da je gastronomija na Kvarneru vrhunska, a kad to kaže pravi Talijan, odnosno njezin dečko koji je rodom iz Napulja, znači da doista i jest tako.– Želja nam je uza sve ovo što Kvarner doista ima i uza sve što jest, pokušati ga što više brendirati u Italiji i zainteresirati publiku da i sama dođe u ove krajeve i uvjeri se u sve ono što smo nas dvoje ovdje doživjeli. Kvarner je zbilja poseban dio Hrvatske, a čini mi se da je tako iz razloga što ovdje svatko može pronaći nešto za sebe i provesti najljepši odmor.


Jer nakon jako teških dana vezanih uz koronu, a Italija je u tom smislu prošla jako puno, sve što se u najcrnijim danima uz stroge mjere i tri lockdowna proživjelo, teško je prepričati. Sada svi žele vratiti energiju i imati nove doživljaje na nekom zanimljivom putovanju.


Foto: KARMEN POZNIC BOZIC


Talijani sada žele »disati punim plućima« i svi koji su posjetili Kvarner kažu da su se ovdje doista napunili pozitivnom energijom i da se nakon odmora osjećaju drukčije i puno bolje. Prednost Kvarnera osim u tome što se ovdje može jako lijepo provesti i izvan glavne ljetne sezone, jer je klima odlična, vidim i u blizini ovog tržišta. Trst je na šezdesetak kilometara, pa se iz zračne luke brzo može doputovati, no čak i tko nije pobornik aviona, može stići i osobnim vozilom ili autobusom i to talijanska publika cijeni – zaključila je Ema Kovač.


Put ka Hollywoodu

Ema Kovač je prije radila kao model, no u zadnje se dvije godine iz modnih »bacila« u glumačke vode i u njima odlično pliva.
– Dobila sam ulogu u jednom američkom filmu o životu Lamborghinija, snimanje je upravo završilo u Toscani i čim je sve bilo gotovo, odlučila sam se počastiti dolaskom u Opatiju. Jako sam ponosna zbog te uloge, vozila sam stari model Ferrarija i bogatija sam za iskustva sa seta u kojemu je glumio poznati američki glumac Frank Grillo. Ranije sam sudjelovala i u snimanju dvije talijanske serije, tako da sam prva glumačka iskustva već prošla. No, ovo je bio moj prvi korak u Hollywood i definitivno bih voljela nastaviti karijeru u tom smjeru – rekla je Ema Kovač