Istarska kantautorica

Elis Lovrić snimila spot za pjesmu “Brodolom”

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Pjesma je nastala u Portugalu, u predivnoj oazi uz rijeku ZezerePjesma pobjednica ovogodišnjih Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku, »Brodolom«, istarske kantautorice Elis Lovrić, dobila je videoizdanje. Autor spota, scenarist i redatelj dokumentarnih serijala »Zauvijek skladatelj« i »A Porina dobiva«, Toni Volarić, s Elis je dogovorio da ekranizacija pjesme o ljubavnom ili općenito životnom brodolomu tehnikom »stop motion« prikaže raspad, brodolom ljubavne veze.


Međutim, drvene lutkice koje simboliziraju mnoge ljubavne parove u krizi, na neki način ipak ostavljaju nadu da se problemi mogu prevladati kad je u pitanju prava ljubav. Svi koji pogledaju spot brzo će shvatiti jesu li prevladale aktualne svađe i otuđenost dvoje ljudi koji se vole ili ipak pobjeđuju sjećanja na sretne dane zbog kojih ima smisla napraviti sve kako bi se ljubav sačuvala.


Prema svim statistikama je sve više razvoda, pa onda vjerojatno i prekida veza. Emotivci smo, okolnosti života u divljoj utrci za novcem pokušavaju zatrti pravu ljubav. Ali, kao i naši likovi u spotu, prisjetite se lijepih dana ljubavi, pogledajte toj osobi u oči i pokušajte održati vezu. Nađite onu davnu ljubav u sebi, pokušajte shvatiti da vašem partneru ili partnerici nije lako, nađite se, ispričajte, zagrlite se još jedanputa, možda pomogne, poručio je Volarić, dok je Elis Lovrić dodala:
– Pjesma »Brodolom« nastala je u Portugalu, u predivnoj oazi uz rijeku Zezere, napisala sam je uz jednu modru gitaru metalnih žica koja se ondje našla. Ta je gitara za mene zapravo koautor te pjesme koja mi je na ovogodišnjim Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku donijela toliko radosti. Stvarno nisam mogla vjerovati kad sam saznala za pobjedu iako su reakcije i publike i kolega bile sjajne već od generalne probe. Nadam se da će spot u koji sam se odmah zaljubila slične osjećaje izazvati i kod svih koji će nakratko zaviriti u taj svijet dviju lutkica drvenih srdašca koja se bore protiv brodoloma.