Pianotron

Donatorski koncert Zvjezdana Ružića i gostiju za pomoć riječkoj udruzi Srce za nju

Katarina Bošnjak

Foto: Ana Križanec

Foto: Ana Križanec

Vrhunski doživljaj začinjen božićnim ugođajemU Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u srijedu je održan donatorski koncert »Za nju«. Na poziv udruge Srce za nju odazvao se Zvjezdan Ružić, pijanist koji kreativnom snagom ponovo pomiče glazbene granice što je dokazao svojim novim albumom »Inspiration«.


Svakog dana članice udruge i članovi stručne podrške, cijenjeni zdravstveni stručnjaci, prijatelji udruge i poznate osobe ovoga grada, prevoze bolesne žene od kuće do liječnika, a prethodnih dana žene je osobno na terapije vozio i Zvjezdan Ružić.


Putem sustava mojekarte.hr prodano je više od 170 karata po cijeni od 100 kn, a sva prikupljena sredstva namijenjena su projektu besplatnog prijevoza bolesnih žena od kuće do liječnika.
Program je vodila novinarka Matea Krmpotić koja je članice i predsjednicu udruge Katarinu Kukolj upoznala kada ih je ugostila u emisiji, a naglasila je kako je ovo hvalevrijedna organizacija od velike važnosti. Večer je otvorila glumica Jelena Lopatić izborom poezije, a recitirala je pjesme Tatjane Gromača i Olje Savičević Ivančević.


Projektom Pianotron, spajajući klavir, mellotron, šest pedala i laptop, Ružić je posjetitelje odveo na potpuno drugačija glazbena putovanja, a između ostalog je izveo i skladbe »Da li sam ti rekla da te volim« i »12th Century Man«. Pridružili su mu se i vokalistica Maya Sar, gitarist Frano Živković i kontrabasist Vedran Ružić.


Ova četiri glazbena imena stvorila su vrhunski glazbeni doživljaj začinjen božićnim ugođajem, a kombinacija igre svjetala s talentom koji diže dlake na rukama stvorila je moćan ugođaj.


Ovi vrhunski glazbenici nastupili su kako bi dali podršku Zvjezdanu Ružiću i njegovoj ideji da umjetnost ne smije šutjeti, nego mora govoriti u ime onih koji to ne mogu.


Smatrajući se vrlo privilegiranim što može živjeti svoj san, Zvjezdan Ružić ovim koncertom je u suradnji s udrugom Srce za nju dao podršku bolesnim ženama koje se nalaze u najtežim životnim iskušenjima, a čiji je jedini san – ozdravljenje.