Bob Mackie

Dizajner haljine Marilyn Monroe kaže da je bila velika pogreška dopustiti Kim Kardashian da nosi kultnu haljinu

Dijana Ljubanović

FOTO/REUTERS

FOTO/REUTERS

Po Mackiejevom mišljenju, nitko nikada nije trebao nositi haljinu osim same "božice".Bob Mackie ima problem s Kim Kardashian koja je nosila ikoničnu haljinu Marilyn Monroe. Nakon što je Kardashian početkom ovog mjeseca krasila Met Gala crveni tepih noseći Monroeinu haljinu, internet je imao različite reakcije.


Haljinu je izvorno odjenula Monroe kada je otpjevala legendarnu izvedbu pjesme “Happy Birthday” tadašnjem predsjedniku Johnu F. Kennedyju za njegov 45. rođendan.


Mackie, kostimograf koji je skicirao Monroeinu kultnu haljinu samo nekoliko mjeseci prije nego što je umrla, kritizirao je reality TV zvijezdu jer je ponovno odjenula blistavu haljinu na događaju, izvijestio je Entertainment Weekly.
“Mislim da je to velika pogreška”, otkrio je Mackie za izdanje, u priči objavljenoj u novoj seriji “Follow the Thread” u kojoj se pojavljuje.


Po Mackiejevom mišljenju, nitko nikada nije trebao nositi haljinu osim same “božice”.


“Marilyn je bila božica. Luda božica, ali božica. Bila je jednostavno fantastična. Nitko se tako ne fotografira. I to je učinjeno za nju. Dizajnirana je za nju”, rekao je. “Nitko drugi se ne bi trebao vidjeti u toj haljini.”


Oštre kritike koje je zvijezda “The Kardashians” dobila nije bila jedina teška stvar u vezi s odjećom.