Neponovljivo

Darko Rundek imao je fenomenalan nastup na Trsatskoj gradini, evo kako je bilo na koncertu velikog umjetnika

Robert Šimonović

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Ako je suditi po energiji odaslanoj tijekom koncerta, brige nema, a razloga za optimizam je pregrštNiti poraz hrvatske nogometne reprezentacije, niti pomalo neobično vrijeme održavanja koncerta (ponedjeljak), nisu mogli pokvariti dojam kojega su Darko Rundek & Ekipa večeras na prisutne i budne ostavili nakon svojeg fenomenalnog nastupa na Trsatskoj gradini.


Nakon što je jučer uz 2.000 zapaljenih svijeća i plesni performans Udruge Ri DANCE i službeno otvoreno 16. izdanje Ljeta na gradini, večeras je uslijedila i prva „live“ svirka, u izvedbi velikog umjetnika ovih naših prostora, jednog i jedinog, neponovljivog Darka Rundeka i njegove mlade Ekipe!


Foto galerija: Darko Rundek nastupio na Trsatskog gradini Foto: Sergej Drechsler


Sve druge stvari odjednom su pale u drugi plan, postojalo je sad i ovdje, a uznemirene, rastresene, frustrirane ili uzburkane duše mogle su u stihovima i notama velikog umjetnika ponovno pronaći mir, napuniti baterije, i gordi i snažni po povratku kući leći u krevet s osmijehom na licu, spremni na ono što donosi rađanje novog dana, spremni na neizvjesnost koju donosi sutra.
Uostalom, svojom scenskom pojavnošću, Rundek i Ekipa utjelovili su upravo beduine iz neizvjesne budućnosti i okupljene odveli u brisani prostor, točnije u međuprostor u kojemu se svi trenutno nalazimo, međuprostor u kojemu iščekujemo kada će COVID pauza prestati i ponovno početi nepovratno mijenjati našu svakodnevnu rutinu i naviku, mijenjajući pritom nas same i ustaljene poglede na svijet koji nas okružuje.No, ako je suditi po energiji odaslanoj tijekom koncerta, brige nema, a razloga za optimizam je pregršt.


Darko Rundek i Ekipa koju čine Roko Crnić na basu, Ana Kovačić na saksofonu, Igor Pavlica na trubi, Silvio Bočić na bubnju i gitari te Miro Manojlović na udaraljkama predstavili su svoj najnoviji Porinom nagrađeni album „Brisani prostor“, ali i svima znane stare hitove poput pjesama „Clouds“, „Ima ih“, „Sejmeni“, „Ruke“, „Uzalud pitaš“, „Bi mog’o da mogu“, „TV-man“, “Šejn”, malo koga ostavljajući ravnodušnim.


A za kraj himna ljubavi i nepopravljivih sanjara – “Šal od svile”. Savršen uvod u dugo i toplo ljeto, najava nekih novih vremena, snova, nada, svitanja…