Bogat program

Danas i sutra sedmo izdanje Empeduja Punk Festivala

Katarina Bošnjak

Festival će se održati pored beach bara Empeduja na BivijuOvog će se vikenda na već dobro poznatoj festivalskoj lokaciji, pored beach bara Empeduja na Biviju, održati sedmo izdanje Empeduja Punk Festivala.


Cijena ulaznice ove je godine 50 kuna po danu, a kroz dva dana će nastupiti osam bendova iz cijele regije.


Festival počinje večeras od 21 sat s hardcore punk bendom Totalni promašaj iz Kraljeva, a zatim iz Zagreba stiže rokenrol trio Vipera, novi mračni post-punk bend Koridor i još jedan mladi trojac, Štrace.
U subotu se program nastavlja u istom ritmu uz jedan od prvih hardcore punk bendova na prostoru Jugoslavije, ljubljanske Odpadke civilizacije koji su ove godine ponovo na okupu.


Zatim će nastupiti Pestarzt iz Sombora koji je od 2014. godine jedan od aktivnijih hardcore punk bendova u regiji, duo Crustalno jasno iz Mostara koji svira sirovi punk s elementima crusta i grinda te umjesto Fonjature, zadnji nastupaju Liquid supercharge iz Pule, novo i još uvijek pomalo misteriozno ime na punk sceni.


Premda za ulaz više nije potrebna COVID-putovnica ili negativan test, organizatori pozivaju sve posjetitelje da se zbog situacije s pandemijom bolesti COVID-19 pridržavaju svih aktualnih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze.


Podsjetimo, Empeduja Punk Festival je nastao 2016. nakon slučajnog susreta Damira Čargonje Čarlija i tada mladog riječkog punkera Raya Vučinića Škota. Škot ga je stopirao iz Rijeke prema Grobniku otkuda vuku iste korijene i dogovor je postignut.


Sedam godina kasnije imamo jedan od najautentičnijih i najpoznatijih festivala ovakvog tipa u okruženju.


Sedmo izdanje Empeduja Punk Festivala također, kao i sva prethodna, nosi jaku poruku, a ove su godine organizatori poručili kako se strogo ograđuju od bilo kakvog oblika fašizma, nacizma, rasizma, seksizma i homofobije te kako nijedna vrsta diskriminacije nipošto nije dobrodošla na festival.