Tužan dan

Dan prije 40. rođendana, u Zagrebu će se prisjetiti nikad prežaljenog Toše Proeskog

Ivana Kocijan

Foto: PROMO HIT RECORDS

Foto: PROMO HIT RECORDS

Njegove riječi: »Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome« i danas žive u svima koji su ga poznavali, ali i onima koji nisu imali tu prigoduNikada prežaljeni Toše Proeski u ponedjeljak 25. siječnja slavio bi svoj 40. rođendan. Sjećanje na čovjeka koji je svojim djelima kako ljudskim, tako i glazbenim, ostavio neizbrisivi trag među fanovima i prijateljima diljem regije, ali i šire, ni danas ne blijedi.


Ove godine, dan prije njegova 40. rođendana, u nedjelju 24. siječnja, nakon svete mise u kapelici na Rokovom perivoju u Zagrebu koja počinje u 10 sati, molitvom ćemo se prisjetiti jedinog, jedinstvenog i neprežaljenog Toše Proeskog.


– Prerano nas je napustio sa svega dvadeset i šest godina, ali iza sebe je ostavio iznimno bogatu riznicu u koju kada i danas zavirimo, shvatimo koliko je nadaren bio.
Velik čovjek i humanist, tek je mali dio svega onoga što je Toše bio za života, a nema čovjeka u regiji koji za njega nije imao riječi hvale. Osvajao je prekrasnim osmijehom i neupitnim glasom, ali prije svega krasila ga je skromnost. Da je ljubav ono što treba pokretati ljude, uvijek je naglašavao kao ono najvažnije.


Njegove riječi: »Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome« i danas žive u svima koji su ga poznavali, ali i onima koji nisu imali tu prigodu. Iako je za njegove obožavatelje vrijeme stalo 2007. godine, Toše Proeski i dalje živi u srcima svih nas. Sretan rođendan, zauvijek Tvoji, potpisujemo, poručili su iz njegove diskografske kuće Hit Records.


Podsjetimo, Toše Proeski bio je jedan od najpopularnijih, ako ne i najpopularniji makedonski pjevač, omiljen širom regije, pa i šire. Život je tragično izgubio u prometnoj nesreći 16. listopada 2007. godine u 27. godini, kod Nove Gradiške na autocesti A3 Zagreb – Lipovac, na putu iz Skoplja prema Zagrebu.