Dora 2021.

Damir Kedžo nas ipak neće predstavljati na Eurosongu

Ivana Kocijan

FOTO/SERGEJ DRECHSLER

FOTO/SERGEJ DRECHSLER

S HRT-a poručuju da će nas na Eurosongu 2021. predstavljati onaj tko pobijedi na Dori 2021. koja će biti održana u OpatijiNakon što je zbog pandemije koronavirusa Eurosong 2020. u nizozemskom Rotterdamu odgođen za sljedeću godinu, HRT je donio odluku da nastavlja sa svojom tradicijom i da će se Dora sljedeće godine održati kako je i planirano, u veljači 2021. u Opatiji, te će nas, shodno tome, na Eurosongu 2021. predstavljati onaj tko tada pobijedi.Kako su jučer poručili s Hrvatske radiotelevizije, urednica Dore i šefica hrvatske delegacije na Euroviziji 2021. bit će dugogodišnja urednica, novinarka i voditeljica Zabave HTV-a Uršula Tolj.Ova odluka HRT-a znači da je naš ovogodišnji predstavnik Damir Kedžo ostao bez izravne mogućnosti predstavljanja Lijepe Naše i na sljedećem Eurosongu.

S HRT-a poručuju kako zahvaljuju Damiru Kedži na izvrsnoj suradnji nakon pobjede na ovogodišnjoj Dori, održanoj krajem veljače u opatijskoj Sportskoj dvorani Marino Cvetković.– Zajedničkim smo snagama izvukli maksimum iz ove godine bez standardnog Eurosonga: dostojno smo se predstavili na društvenim mrežama, kao i u posebnoj emisiji »Eurovision: Europe Shine a Light«.


Damir se pokazao kao veliki profesionalac, te je usprkos situaciji vrhunski odradio svu promociju – a pjesma je, bez zadrške to možemo zaključiti, postigla velik uspjeh i u Hrvatskoj i izvan nje. Također zahvaljujemo i autorima skladbe »Divlji vjetre«, Anti Pecotiću i Bojanu Šalamonu Shalli, poručili su jučer s HRT-a.Oglasio se i Damir Kedžo koji zasad još nije objavio želi li sudjelovati i u Dori 2021. godine.– Cijelo ovo DORA 2020. iskustvo je bilo puni krug. Od sreće do tuge, od pobjede do otkazivanja Eurovisona zbog bolesti COVID-19, pa do otkazivanja mene kao izravnog predstavnika za Rotterdam 2021.


Hvala svima, mom bendu, curama koje su sa mnom dijelile pozornicu u Opatiji i ovu virtualnu dok smo ljudima diljem Europe i svijeta pjevali »Divlji vjetre« online.


Hvala svim ljudima iz mog tima i svima koji su dali srce i dušu u ovih par mjeseci da se za našu glazbu i našu zemlju čuje u najboljem mogućem svjetlu. Hvala svima na podršci i potpori sada kada znamo da je HRT odlučio da ima novo natjecanje i da nas u Rotterdamu 2021. izravno ne predstavljam ja, poručio je Kedžo i dodao:– Nije jednostavno izdržati ovaj »roller coaster« emocija i promjena, zato hvala još jednom svima i jedva čekam s vama prolaziti sve ono što će nam donijeti budućnost. Računajte na mene i najbolju moguću glazbu i emocije koje ću vam donijeti, a ja računam na vas. Ništa mi drugo ne treba. Volim vas ljudi.Kao što smo već pisali, 65. izdanje Eurosonga koje je trebalo biti održano ovog svibnja, bit će održano sredinom svibnja sljedeće godine.