Netflix

Changelings in Fate: The Winx Saga – vilinska serija koju obožavamo

Dijana Ljubanović

FOTO/Screenshot

FOTO/Screenshot

Serija koja nas uvlači u vilinski svijet čarolija osvaja publiku s takvom lakoćom.Ako gledate najnoviju Netflixovu mističnu dramsku seriju Fate: The Winx Saga i totalno ste opsjednuti pričom mistične Bloom, niste sami. Danima smo zaokupljeni procesom kako ona uranja u svoju vilinsku čaroliju, brani Alfeu od Izgorenih sa svojim prijateljima, pa čak i ima vremena da sklopi moguću romansu s rezidentnim stručnjakom  Skyom –  već računamo dane do druge sezone.


Osim što je branila svoju školu od čudovišta i shvatila kako se koristiti svojom vatrenom magijom, Bloom ima i čitav niz drugih problema s kojima se mora nositi: brzo shvati da je zapravo zamijenjena kao beba.


Ako ste pomalo zbunjeni zbog cijelog ovog posla s promjenama, ne brinite. Ova ideja predstavljena je na početku serije, a pomalo je i nezgodna za Bloom.

Ona je vilinsko dijete koje je zamijenjeno za ljudsko, a ova ideja može se pronaći u svim vrstama folklora i mitologije diljem Europe. Vjeruje se da se mijenjaju bebe bez da to znaju beba ili roditelji, a vile potajno čuvaju ljudsko dijete. Budući da je Bloom zamijenjena, što je rano u seriji saznala od svoje prijateljice Aishe, to znači da je ona zapravo rođena vila, a ne kći njezinih roditelja. To također znači da prava kćer njezinih roditelja negdje luta, iako se čini da postoji sigurna veza između onih koji su je zamijenili i Izgorenih – vjerujemo da druga sezona nastavlja to istraživanje.


Jednom kad Bloom sazna da je zamijenjena, veći dio serije provodi pokušavajući saznati više o svom podrijetlu i sučeljavajući se s ljudima poput ravnateljice Dowling kako bi dobila više informacija.


Na kraju znamo da je Bloom rođena u Onom svijetu i da ju je bivša ravnateljica Rosalind prebacila da živi na Zemlji kako bi je zaštitila od Izgorenih, ali još uvijek imamo nekoliko sumnji u njezino istinsko rođenje. Sigurno je reći da za sve odgovore tražimo drugu sezonu, ali barem sada možemo naslutiti zašto su moći zanimljive Bloom tako jake i možda čak i zašto je njezin odnos s roditeljima tako ispunjen.