»Distune vam predstavlja«

Četverostruka koncertna poslastica ovoga vikenda u The Beertiji

Katarina Bošnjak

Foto: Promo

Foto: Promo

Sutra Damir Avdić i Kurve, a u subotu My Buddy Moose i Fallen Down MoonOve je godine advent u The Beertiji, naziva »December to remember«, posebno zanimljivo isplaniran uz večeri poezije, DJ sessions i popularni Mama’s Closet plesni buvljak, a zahvaljujući organizaciji Distunea, ovog vikenda pripremaju se i dvije koncertne večeri s četiri izvođača.


U petak s početkom u 21 sat u podrum The Beertije iz Ljubljane će stići Damir Avdić, čovjek koji je sve u jednom – pjesnik, pjevač, gitarist, »antikantautor«, glumac, pisac i mislilac. Poznat po tome da sve radi iz srca i uvijek ulazi u srž problema, mnogima katkad stane na žulj do kraja, razobličavajući banalnost surove svakodnevnice. Avdiću će društvo praviti punk vizionari, bend Kurve iz Zagreba, svojom vještom kombinacijom žanrova ili, kako oni sami kažu, »galopirajućim RnR – pank – rokenrolom«. S ovim izvođačima, običan petak mogao bi postati odmak od stvarnosti ili pak propitkivanje iste.


Damir Avdić, Foto: PROMO


U subotu će se za odličan provod pobrinuti riječki bend My Buddy Moose. Svoje dugogodišnje prijateljstvo povezano glazbom zaokružit će koncertom na kojem nas očekuje presjek karijere, ali i naznaka novog materijala koji je upravo u fazi snimanja. Ovi indie-americana zaljubljenici, okupljeni 2004. godine, već dugi niz godina slove za jedan od najboljih »malih« bendova na ovim prostorima.
Koncert otvara nova glazbena »tajna« iz Žminja, Fallen Down Moon, iza koje se krije kantautor Zvonimir Buktenica. Pseudonim je pažljivo i znalački odabran po pjesmi The Walkaboutsa, a njegov prvi album, »Way Back Home«, u žanru americane, objavljen je 2020. godine.


Ulaznice za ove beskompromisne kombinacije moguće je kupiti u Dallas music shop Rijeka ili u sustavu Entrio po pretprodajnoj cijeni od 40 kn, a cijena na dan koncerta bit će 60 kn, ako ih ostane.


Fallen Down Moon, Foto: PROMO


Ovu, već 11. sezonu koncertnog programa »Distune vam predstavlja« sufinanciraju Ministarstvo kulture RH, Grad Rijeka i Zaklada Kultura nova. Događaji su organizirani uz poštovanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje u skladu s navedenim odlukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti digitalnu COVID-potvrdu, negativan test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.


Grupa Kurve, Foto: PROMO