KONCERT

Bruno Mičetić Trio u sklopu Ljeta na Gradini: Nastup trojice renomiranih glazbenika

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Stil koji njeguju ovi glazbenici poštuje tradiciju u modernom ruhu, a uz autorske kompozicije izvest će i nekoliko jazz standardaU četvrtak 19. kolovoza na Trsatskoj će gradini nastupiti Bruno Mičetić Trio. Nastup trojice renomiranih glazbenika – Brune Mičetića, Vladimira Kostadinovića i Joea Kaplowitza predstavit će suradnju ovih vrhunskih glazbenika premijerno u programu Ljeta na Gradini. Stil koji njeguju ovi glazbenici poštuje tradiciju u modernom ruhu, a uz autorske kompozicije izvest će i nekoliko jazz standarda.


Vladimir Kostadinović je nagrađivani bubnjar voditelj, skladatelj i aranžer, jedan od najtraženijih bubnjara europske jazz glazbe. Ostvario je brojne inozemne glazbene suradnje tijekom kojih je pozornicu dijelio s vrsnim svjetskim glazbenicima. Joe Kaplowitz profesionalno je počeo nastupati već s 15 godina u Washingtonu, a diplomirao je glazbu na Državnom sveučilištu Youngstownu. Od 1999. godine vodio je jazz grupe u nastupima u Bijeloj kući i na glazbenim prostorima poput Blues Alley, The Knitting Factory i The House of Blues, nekon čega je živio i svirao u New Yorku. Trenutačno svira klavir, piše i aranžira za orkestar Hrvatske radiotelevizije, svira trubu u Simply Brass Quintetu i vodi orguljaški trio Joe Kaplowitz Trio.


Bruno Mičetić je riječki gitarist koji ima suradnje s brojnim renomiranim domaćim i inozemnim glazbenicima, a u dosadašnjoj karijeri ima objavljenih šest albuma u raznim suradnjama i glazbenim pravcima te je poznat i po radu u bendu Keops. Nedavno je objavio album »Out of the shadow« koji trenutačno promovira, sudjelovao je u brojnim manifestacijama, festivalima i obišao sve renomirane pozornice u regiji i šire.