Podijelila priču

Britanska vlada napala Nicki Minaj zbog tvrdnji o cjepivu. Evo što je kazala

Hina

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Premijer Boris Johnson i njegov glavni liječnik Chris Whitty uvučeni su u raspravu o globalnoj rap superzvijezdiBrifing o koronavirusu u Britaniji doživio je neočekivani preokret kada su rezervirani glavni liječnik i premijer uvučeni u razgovor o Nicki Minaj, oklijevanju u cijepljenju i navodno natečenim testisima prijatelja njezina rođaka.


Premijer Boris Johnson i njegov glavni liječnik Chris Whitty uvučeni su u raspravu o globalnoj rap superzvijezdi nakon što je svojim 22,6 milijuna sljedbenika na Twitteru otkrila da još nije cijepljena.


Biti cijepljen bio je uvjet za prisustvovanje ovotjednom glamuroznom njujorškom modnom događaju Met Gala, rekla je, dodajući da radi vlastita istraživanja o cjepivima.
Minaj je zatim podijelila priču o rođaku na Trinidadu koji se odbio cijepiti jer je njegov prijatelj dobio cjepivo, postao je impotentan i otekli su mu testisi.


Whitty (55), lice britanskog odgovora na koronavirus, koji ranije nije bio poznat po poznavanju poznatih osoba, nije preskočio pitanje kada su ga u utorak na brifingu o koronavirusu upitali o njezinim tvrdnjama.


“Postoje brojni mitovi koji cirkuliraju, od kojih su neki očito smiješni”, rekao je novinarima.


“Neki … su jasno osmišljeni samo da bi uplašili. To je jedan od njih.”


Umjesto toga, rekao je da je ohrabren što većina ljudi ignorira mitove i cijepi se, osuđujući svakoga tko je svjesno “širio neistine”.


“Po mom mišljenju, trebali bi se sramiti”, dodao je.


Klasično obrazovani Johnson (57), koji svoje govore redovito obogaćuje latinskim jezikom, mucao je kako “nije toliko upoznat s djelima Nicki Minaj koliko bi vjerojatno trebao biti”.


Umjesto toga, rekao je da radije sluša drugu ženu istog imena, “superzvijezdu opće prakse” Nikki Kanani, koja je intenzivno uključena u vladinu kampanju cijepljenja.


Neposredna Minaj kasnije je Johnsonu poslala glasovnu poruku, s engleskim naglaskom, tvrdeći da je rođena u Britaniji i da je na sveučilište otišla s Margaret Thatcher – obje su tvrdnje neistinite.


Ministar zdravstva Sajid Javid rekao je u srijedu da komentarima ne želi dati “kisik”, te pozvao javne osobe da budu odgovorne u svojim komentarima.