Bob Dylan se vratio na pozornicu

Bob Dylan započeo jesensku turneju s novom postavom benda i koncertom uživo u Milwaukeeju

Portal Novi list

FOTO/Reuters

FOTO/Reuters

Dylan je većinu noći proveo za klaviromBob Dylan vratio se na pozornicu u Milwaukee’s Riverside Theatre kako bi započeo jesensku turneju 2021. svojom prvom nastupom pred živom publikom od 8. prosinca 2019. Koncert je obilježio prvi nastup legendarnog glazbenika od izdavanja njegovog albuma iz 2020. Rough And Rowdy Ways i Dylan popunili su setlistu s osam pjesama s LP-a uz novu postavu.


Uz 80-godišnjeg kantautora su bili basist Tony Garnier, multiinstrumentalist Donnie Herron, bubnjar Charley Drayton te gitaristi Bob Britt i Doug Lancio. Garnier, Britt i Herron bili su dio Dylanova benda kada je posljednji put nastupio 2019., dok su Drayton i Lancio novi u grupi. Charley Drayton je ranije svirao s Bobom na basu 1991. prema Rolling Stoneu, dok je Lancio zaslužan za rad s Johnom Hiattom, Nanci Griffith i Patty Griffin.


Dylan je većinu noći proveo za klavirom, ali je ponekad iskočio do mikrofona na središnjem dijelu pozornice kako bi potražio uvodni stih pjesme prije nego što bi se vratio u sigurnost instrumenta. Bijeli papiri bili su na vrhu klavira i on ih je listao tijekom mnogih pjesama, vjerojatno zato što još nije naučio sve nove tekstove, prenosi Rolling Stone.
Glavni set završio je radosnim “Good Bye Jimmy Reed”. Dylan i bend su se zatim naklonili, otišli s pozornice i vratili se kako bi Dylan mogao predstaviti glazbenike i uputiti rijetko obraćanje publici. “Želimo večeras odigrati cijelu predstavu za Les Paul”, rekao je Dylan. “Les Paul, znamo da je odavde i želimo mu večeras odati počast ovom predstavom.”


View this post on Instagram

A post shared by @ltlwing47Grupa se na kraju vratila i krenula u opsjedavajući “Love Sick”, jedino priznanje noći da se nevjerojatno plodno razdoblje snimanja od 1979. do 2012. doista dogodilo.


Očigledan potez nakon večeri u potpunosti usredotočene na nove pjesme i nejasna prijašnja djela bio bi svirati jedan veliki hit poput “Blowin’ In The Wind” ili “Like a Rolling Stone” kako bi povremene obožavatelje poslali kući sretnima. I Dylan se za finale ipak vratio u svoje folk rock dane, ali se odlučio za “It Takes a Lot to Laugh, It Takes a Train to Cry”. Od samog početka do samog kraja ovo je bila predstava za vjerne obožavatelje Dylana.


Plakati koji se prodaju u predvorju nazvali su ovo turnejom Rough and Rowdy Ways Tour i kažu da će trajati do 2024. To je priznanje da doista ulazimo u potpuno novu eru turneje i priznanje da odlazak u mirovinu ili bilo koja vrsta oproštajne turneje je posljednja stvar na koju misli. Sudeći po večeri premijere u Milwaukeeju, čini se kao da je tek počeo.