Muzej grada Rijeke

„Blues, umjetnost & vina“: Ispraćaj Stare godine u Kockici okupio velik broj ljubitelja kvalitetne glazbe i pića

Claudia Bošković

Snimila: Ana Krizanec

Snimila: Ana Krizanec

Lockdown blues“ će vas sigurno zadovoljiti, to je jedan dobar početak 2023. za blues da ostavimo ovu 2022. koja nije bila posebno sjajna, ali 2023. će biti sigurno puno bolja, optimističnija i pozitivnija, okupljenima je poručio Riccardo Staraj.Večer „Blues, umjetnost & vina“ u Muzeju grada Rijeke, zgradi „Kockice“, uz ritmove bluesa Riccarda Staraja & Midnight blues banda okupila je izvrstan popratni program, koji se odvio uz promociju vrsnih istarskih vina, ali i predstavljanje video art Cyborgix 4E75 i izložbu umjetničke fotografije. Naime, ovo događanje koje je okupilo pozamašan broj poklonika kvalitetne glazbe i pića organizirali su Riccardo Staraj & Midnight blues band, Kreativna industrija i Muzej grada Rijeke, a sponzor je Zajednica Talijana Mošćenička Draga.Nakon prethodnih promocija svoga trećeg albuma „Lockdown blues“ u Lovranu, Kutjevu, Kanfanafu i Mošćenićkoj Dragi, ovu prigodu bend je iskoristio i za riječki dio promocije, a osim najnovijeg albuma odsvirali su i skladbe s prijašnjih albuma, ali i klasike znamenitih američkih i engleskih bluzera. Naime, sastavu su se također pridružili i posebni gosti – Tomislav Goluban na usnoj harmonici, Mauro Staraj na klavijaturama i Vedran Ružić na bas gitari.
– „Lockdown blues“ će vas sigurno zadovoljiti, to je jedan dobar početak 2023. za blues da ostavimo ovu 2022. koja nije bila posebno sjajna, ali 2023. će biti sigurno puno bolja, optimističnija i pozitivnija, okupljenima je poručio Riccardo Staraj.Za najbolju selekciju istarskih vina pobrinuo se tim Istra Winea, koji je ovom prilikom predstavio deset različitih butelja vina – mlada, macerirana, odležana, slatka, poluslatka – od kojih su brojna nagrađivana.


– Glazba, umjetnost i vino – te stvari se nekako sljube jedna s drugom, kad ljudi dođu ovdje gledaju kako s dobrom čašom vina, likerom ili ginom mogu uživati u samom eventu. Mi smo ovdje popratni dio eventa, ali isto tako podižemo ga na neku drugu razinu. Tako da sljubili smo se i mi i muzika – i ova večer je malo posebnija, zaključio je Luka Milković, član tima Istra Wine.