HRT

Objavljena imena voditeljica i redoslijed izvođenja: Barbara Kolar prvi put na Dori

Ivana Kocijan

Foto: RENATO BRANĐOLICA/HRT

Foto: RENATO BRANĐOLICA/HRT

Voditeljice Dore 2021. bit će četiri dame - poznata, cijenjena i priznata lica HRT-a: Daniela Trbović, Barbara Kolar, Jelena Lešić i Doris Pinčić. Dok su se Daniela, Jelena i Doris već barem jednom našle u toj ulozi, Barbari Kolar ovo će biti premijerna DoraHrvatska radiotelevizija uvelike se priprema za ovogodišnji Izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije Dora 2021. što će biti održan 13. veljače u Sportskoj dvorani »Marino Cvetković« u Opatiji. Jučer je tako s HRT-a stigla vijest o tome kome će pripasti voditeljska uloga ovogodišnjeg, nikad posebnijeg natjecanja.


Voditeljice ovogodišnje Dore bit će četiri dame – poznata, cijenjena i priznata lica HRT-a: Daniela Trbović, Barbara Kolar, Jelena Lešić i Doris Pinčić. Zanimljivo, dok su se Daniela, Jelena i Doris već barem jednom našle u toj ulozi, Barbari Kolar ovo će biti premijerna Dora. Prošle godine voditeljsku su ulogu imale dvije mlade dame i dvojica veterana – Doris Pinčić i Zlata Mück Sušec te Mirko Fodor i Duško Ćurlić.


– Odlučili smo se ove godine osloniti na ženske voditeljske snage – jer će ova Dora po mnogočemu, zbog epidemioloških uvjeta, biti posebna, pa neka se pamti i po ženama, izjavila je urednica Dore Uršula Tolj i dodala:
– Osim voditeljica, predstavljamo i redoslijed nastupa. Kod slaganja, moralo se voditi računa o složenosti pojedinih nastupa, o brzini ritma svake pjesme, jeziku na kojem se pjeva, nekim posebnim televizijskim zahtjevima… Uglavnom, redoslijed je složen pomno i, vjerujemo, zadovoljit će televizijski ritam, kao i pravila natjecateljske forme, a Dora to jest.


Podsjetimo, četrnaest pjesama koje će biti izvedene na ovogodišnjoj Dori izvodi šaroliko društvo. Na opatijsku pozornicu vraća se mlada riječka glazbena zvijezda, pobjednica »Zvjezdica« Mia Negovetić koja je prošle godine zauzela drugo mjesta, a tu je i pobjednica prve sezone The Voicea Nina Kraljić te finalisti prošlogodišnje, treće sezone The Voicea Albina i Filip Rudan, sudionica Supertalenta Beta Sudar, sudionik Zvijezda i The Voicea Eric te još jedan natjecatelj iz The Voicea – ToMa.


Na Dori će se predstaviti i sastav Cambi kao i Brigita Vuco, kći poznatog glazbenika Siniše Vuce, i Ella Orešković, kći bivšeg hrvatskog premijera Tihomira Oreškovića. Na Doru se vraćaju američka novinarka i voditeljica s hrvatskom adresom Ashley Colburn i pjevač Bojan Jambrošić, kao i Zagrepčanka sa švicarskom adresom Bernarda. Predstavit će se i glazbenici s dugogodišnjim stažem – Sandi Cenov i Tony Cetinski te Kiki Rahimovski.


 


Redoslijed izvođenja na Dori 2021.

1. Nina Kraljić (Alkonost of Balkan) – »Rijeka«
2. Eric – »Reci mi«
3. Ella Orešković – »Come This Way«
4. Bernarda – »Colors«
5. Sandi Cenov – »Kriv«
6. ToMa – »Ocean of Love«
7. Filip Rudan – »Blind«
8. Beta Sudar – »Ma zamisli«
9. Cambi – »Zaljubljen«
10. Ashley i Bojan – »Share the Love«
11. Brigita Vuco – »Noći pijane«
12. Mia Negovetić – »She’s Like Dream«
13. Albina – »Tick-Tock«
14. Tony Cetinski i Kiki Rahimovski – »Zapjevaj, sloboda je!«