Pjesma i spot

Atmospheric pjesmom “Ja sam tvoje nevrijeme” kreće u novu glazbenu priču

Portal Novilist.hr

Foto: PR

Foto: PR

Iskorak u njihovom zvukuNovo izdanje riječkog Atmospherica “Ja sam tvoje nevrijeme” otvara novu glazbenu priču i donosi iskorak u njihovom zvuku kojim su zakoračili u stvaranje svog šestog studijskog albuma.Kreirali su zvuk nabijen atmosferom i ritmom, ostajući i dalje vrlo radiofonični.
“Ja sam tvoje nevrijeme” gradi se postepeno upotrebom efekta te polagano nestaje sa zvukom kišnih kapi. Pjesma je odmak od njihovih dosadašnjih radova, ali i dalje zadržava prepoznatljiv stil Atmospherica.


Kao i prethodne, i ovu je napisao, skladao i aranžirao Lado Bartoniček, a izvodi je zajedno s Martinom Majerle.


Iako u formi kraći, Ladini stihovi slikoviti su i evokativni, idealno uklopljeni u elektronikom oblikovanu zvučnu kulisu.Spot za pjesmu “Ja sam tvoje nevrijeme” osmislila je i montirala riječka likovna umjetnica Jasmina Štefović, i realizirala tehnikom digitalnog slikanja na grafičkom tabletu. Likovno je oblikovan u kombinaciji apstraktnih i figurativnih elemenata koji se u nekim dijelovima spajaju s video snimkom gdje zvukovi i ritam glazbe poprimaju neobičnu, ali i bezvremensku dimenziju, stoji u priopćenju Dallas Recordsa.


Pjesmom “Ja sam tvoje nevrijeme” uronite u novi zvuk Atmospherica kojim Lado nastavlja prezentirati svoju stvaralačku kreativnost, a rezultati njegovog neprekidnog glazbenog istraživanja uvijek i iznova garantiraju užitak slušanja.