Novi album

Arctic Monkeys najavili dugoočekivani sedmi studijski album “The Car”

A. P.

Foto: Simone di Luca

Foto: Simone di Luca

Album će izaći 21. listopada 2022. i sadržavat će 10 pjesamaArctic Monkeys objavili su detalje svog željno iščekivanog sedmog studijskog albuma nazvanog “The Car”.


Album službeno izlazi u petak 21. listopada 2022. preko Domino Recordsa, a sadržavati će 10 pjesama, uključujući “I Ain’t Quite Where I Think I Am”, koju je bend premijerno izveo sinoć na koncertu u Zürichu.


Sve pjesme na albumu “The Car” napisao je frontmen Arctic Monkeysa Alex Turner, a ploču je producirao James Ford. Album je snimljen u Butley Prioryju u Suffolku, RAK studiju u Londonu i La Frette u Parizu, piše Planet Radio.U kolovozu 2021. Butley Priory objavio je vijest  na blogu kako su Arctic Monkeys započeli sa snimanjem novog albuma u toj vili iz 14. stoljeća. Opis albuma “The Car” glasi: “Nakon albuma “Tranquility Base Hotel + Casino” iz 2018., “The Car” otkriva Arctic Monkeyse kako divljaju u novom i raskošnom glazbenom krajoliku i sadrži neke od najbogatijih i najboljih vokalnih izvedbi Alexa Turnera u njegovoj karijeri.”


Ilustracije za “The Car” kreirao je bubnjar benda Matt Helders. Novi album Arctic Monkeysa trenutno je dostupan za prednarudžbu na standardnim LP-ovima, CD-ovima, kazetama i digitalnim formatima..


Arctic Monkeys sviraju na festivalu Rock En Seine u Parizu u četvrtak navečer prije nastupa na festivalu Reading&Leeds tijekom vikenda.


Pjesme koje će se naći na novom albumu su:


  1. There’d Better Be A Mirrorball
  2. I Ain’t Quite Where I Think I Am
  3. Sculptures Of Anything Goes
  4. Jet Skis On The Moat
  5. Body Paint
  6. The Car
  7. Big Ideas
  8. Hello You
  9. Mr Schwartz
  10. Perfect Sense