Obiteljsko zlaostavljanje?

Angelina Jolie tvrdi da se bojala za sigurnost svoje obitelji tijekom braka s Bradom Pittom

Portal Novi list

FOTO/Reuters

FOTO/Reuters

Jolie je dodala da je bila traumatizirana i "slomljena" zbog "užasnog" iskustvaAngelina Jolie tvrdi da se tijekom braka s Bradom Pittom bojala za sigurnost svoje cijele obitelji, uključujući i svoju djecu. Glumica (46) je rekla da su je njezina iskustva u vezi s kolegom Hollywoodskim A-listerom (57) uvidjela važnost dječjih prava.


Tijekom intervjua za časopis Guardian’s Weekend, zvijezda Tomb Raidera kimnula je kako bi potvrdila da aludira na svoj razvod i optužbe za obiteljsko zlostavljanje koje je iznijela protiv Pitta.


Bivši par ima šestero djece, usvojili su sinove Maddoxa (20) i Paxa (17), usvojili kćer Zaharu (16), biološku kćer, Shiloh (15) i biološke blizance Knox i Vivienne (13).
O svojoj odluci da podnese zahtjev za razvod braka nakon 14 zajedničkih godina rekla je: ‘Trebalo mi je puno kako bih odlučila da se odvojim od oca svoje djece.”


Jolie je dodala da je bila traumatizirana i “slomljena'” zbog “užasnog” iskustva koje je navodno trajalo deset godina. No, tvrdila je unatoč svemu, željela je da joj cijela obitelj ‘uključujući i tatu’ ‘ozdravi i bude mirna’. “Uvijek ćemo biti obitelj”, dodala je. Jolie je promovirala svoju novu knjigu Upoznaj svoja prava – dajući mladim ljudima ‘znanje i alate’ koji su im potrebni za korištenje njihovih prava. Tijekom intervjua kritizirala je američku vladu što nije učinila više na zaštiti prava maloljetnika.


Rekla je da je činjenica da SAD nisu u potpunosti ratificirale Konvenciju Ujedinjenih naroda o pravima djeteta (UNCRC) imala veliki utjecaj na njezinu pravnu bitku s Pittom, tvrdeći da je njihovom usvojenom sinu Maddoxu ‘uskraćen glas na sudu’ kao rezultat.


Jolie je rekla da je njezina bitka za razvod i skrbništvo s Pittom, u kojoj tvrdi da je zvijezda bila “verbalno uvredljiva i fizička” prema Maddoxu, bila “užasna”.


Dokumenti koje je Jolie u ožujku podnijela su “pod pečatom” – što znači da ih javnost ne može vidjeti. Ukazivali su na to da će optužiti svog bivšeg muža za obiteljsko nasilje i namjeravala je to dokazati video zapisima i svjedočanstvima njihove djece.


No objavljeno je da je sudac odbio dopuštenje za to na suđenju.