»POLA NA POLA«

Alka Vuica predstavila je novi singl na kojem je radila s kantautoricom Marijom Mirković

Ivana Kocijan

Foto: CRO.REC

Foto: CRO.REC

Svaki rastanak boli, stoga, poručuje Alka, neka ljubav sjedne za stol i neka se bol podijeli pola na polaAlka Vuica predstavila je novi singl, »pjesmu za rastanke i rastave«. »Pola na pola« obilježava novu suradnju jedne od naših najboljih regionalnih tekstopisaca te sve prepoznatljivije kantautorice Marije Mirković (ex Frajle). Ljubav je uvijek neiscrpna tema, pogotovo za Alku Vuicu, a ovoga puta pjeva o neostvarenoj ljubavi, odnosno rastanku i boli koja će uslijediti nakon toga.


– Kada se posložiš, možda se izgubiš i možda me opet zavoliš. Nemam više vremena, život sam potrošila, uzalud te ljubila, uzalud te voljela, emotivna je Alka u novoj pjesmi u kojoj će se naći i brojne druge neostvarene ljubavi.


Svaki rastanak boli, stoga, poručuje Alka, neka ljubav sjedne za stol i neka se bol podijeli pola na pola.
– Svi imaju svoju pjesmu za prvi poljubac, svadbu ili prvi ples, ali nitko nema pjesmu za rastavu. E, tu pjesmu sam napravila ja. Poanta pjesme je da nas je ljubav spojila, a kada se rastajemo, onda nastupaju sasvim neke druge energije, objašnjava Alka Vuica i dodaje:


– Ako smo u sretno vrijeme mogli sve dijeliti na pola, skupi snage, stegni srce i dođi po svoj dio bola.


Osim Marije Mirković, na pjesmi je radio i Dragan Brnas Fudo koji potpisuje aranžman i produkciju, dok je mastering radio istarski majstor Filip Motovunski. Pjesmu prati i videospot čiji je autor Jerko Marić. Radnja spota smještena je u zagrebački noćni život, a kako se ljubav često zna prokockati, tako je i Alka spot snimala u jednom casinu u Zagrebu.