Pul Kaštela 2022.

Afion i Doringo predvode glazbene goste Krk Etno Festa 2022.

Portal Novi list

Fotografije Press, Dinko Čvorić Doringo, Stephany Stefan

Fotografije Press, Dinko Čvorić Doringo, Stephany Stefan

Tu su još i Če bo bo, če na na! te Trio Franolić Ćulap GabrićNakon više nego uspješnog prvog izdanja Krk Etno Fest: Pul Kaštela dobiva svoj nastavak. U festivalskom formatu od dva dana otočkoj, ali i široj publici predstaviti će se aktualna imena s etno/world/jazz/blues/folk izričajem.


Na ovogodišnjem izdanju premijerno nastupaju trio Franolić Ćulap Gabrić, promociju novog, hvaljenog albuma spremaju Afion, dok Če bo bo, če na na s napjevima Balkana otvaraju festival, a world progressivci Doringo ga zatvaraju.


Krk Etno Fest: Pul Kaštela 2022. događa se na novoj lokaciji; popularnoj sceni zidine, preciznije dvorištu OŠ Fran Krsto Frankopan i to u četvrtak 16.6. i u petak, 17.6.


Raspored


četvrtak, 16.6.
20h vrata
21h Če bo bo, če na na
22h Afion


petak, 17.6.


20h vrata
21h Trio Franolić Ćulap Gabrić
22h DoringoKako do ulaznica


Ograničen broj ulaznica je pušten u prodaju i dostupan preko sustava Entrio kao i u Dallas music shopu u Rijeci (Splitska 2a).


Cijena ulaznice u pretprodaji za svaki dan iznosi 60,00 kn, a na dane održavanja cijena se diže na 75,00 kn. Također u prodaji su i festivalske ulaznice za oba dana po cijeni od 100,00 kn.


Afion


Afion (makedonski opijum, mak) je band koji se inspirira tradicijskom glazbom iz Hrvatske, BiH, Srbije i Makedonije i pretače je u vlastite, originalne interpretacije i kompozicije.


Mnoštvo koncerata (preko 500!) u Hrvatskoj i diljem Europe, što po klubovima što na velikim festivalskim pozornicama pribavilo im je kultni status i velik broj fanova.Njihove nastupe uživo krasi “akustični zvuk s energijom rock’n’roll benda”, a publiku dovodi do plesa smijeha i suza.


Afionovi članovi angažirani su u različitim glazbenim projektima, surađuju s mnoštvom drugih glazbenika, bave se pedagoškim radom i drže glazbene radionice vođeni idejom kako tradicijsku glazba treba dijeliti s drugima kako bi ostala “živa”.


Nakon višegodišnje pauze Afion se vraća na scenu zreliji i žedan nastupa, te potpuno s novim albumom ” Treći bilbil “.


Članovi:
Lidija Dokuzović – vokal
Aleksandar Jovevski – kaval
Josip Mazić – bas
Danijel Maoduš – gitare
Nenad Kovačić – udaraljke, vokal


Če bo bo, če na na!


Če bo bo, če na na! je šesteročlani bend čiji članovi dolaze iz Rijeke i Varaždina.


Repertoar benda sastoji se vlastitih aranžmana tradicijskih napjeva iz Hrvatske (međimurskih i podravskih), Bosne i Hercegovine (sevdalinki), Makedonije, Srbije te tradicijskih romskih napjeva.Od samog začetka benda, od 2015., fokus je bio na stvaranju glazbenog opusa koji spaja starije i mlađe generacije i utjecaje prisjećajući se minulih vremena i jednog drugačiji kontekst života ne napuštajući „moderan duh“ u potpunosti.


Važna stavka filozofije benda je i svirka na ulici koja omogućava direktan i nerijetko individualni kontakt sa prolaznicima koji barem na trenutak zastanu i napuste moderan, užurban život, uranjajući u ne tako daleku no magičnu prošlost balkanskog poluotoka.


Osim djelovanja u „Če bo bo, če na na !“, i glazbe članovi benda bave se glumom, slikarstvom, kiparstvom, pisanjem poezije te mnogim socijalno progresivnim aktivnostima.


Također, snimili su svoj prvi album koji jedva čeka da izađe iz studija.


Članovi:
Tena – Antonija Torjanac (vokal)
Elvis Devčić (gitara)
Ivan Valušek (Raža-vlastoručno izrađen gudalački instrument)
Ivan Paulić (bas)
Dorijan Šikić (djembe, perkusije)
Luka Aničić(djembe, perkusije)


Doringo


Godine 2006. osnutkom benda “Šta ima?” koji je kroz mnogobrojne postave (točno njih 8) isprofilirao zvuk i želje jednog od autora. Taj autor je Dinko Čvorić – Doringo, koji je i nazvao sastav po sebi nakon raspada matičnog benda.


U formi tria koji čine Doringo (gitara), Mihovil Jurdana (bas) i Damir Mihaljević (bubanj) počinju djelovati od 2016.


Prvi album “Infography” izlazi 2017., a nakon njega nekoliko singlova te live snimaka da bi konačno drugi album “Gužva u Svemiru” izašao početkom 2020.Iste godine sastavu kao stalni članovi pridružuju se Mak Murtić (saksofon, flauta) i Lucija Stanojević (violina).


Glazba je avanturistička i vodi vas na putovanje diljem globusa, što djelomično i opravdava često korišten termin “world music” priljubljen uz doringovo djelovanje.


Sastavu se pridružuje i Nika Bauman (flauta), a bend u jesen prošle godine izbacuje novi album “Budem Budem”.


Album je zasluženo pobrao lovorike kod kritike za jedno od najboljih nezavisnih diskografskih izdanja uopće i stekao još veću naklonost kod publike.


Trio Franolić Ćulap Gabrić


Trio Franolić Ćulap Gabrić izvodi autorsku glazbu koja spaja elemente arapske, turske i balkanske glazbe s indijskom, jazz, romskom i klasičnom glazbom.


Orijentalna glazba, arapski makami, nadopunjuju se s romskim i durskim ljestvicama, te s pentatonikom, najčešće u kombinaciji s neparnim ritmovima.Oud i viola svojim se toplim zvucima prirodno prožimaju s egzotičnim udaraljkama.


To je glazba koja teče kao slobodno razmišljanje, gotovo kao prirodni dijalog koji stvara magičnu atmosferu.


Trio priprema materijal za prvi zajednički album.


Članovi:
Emil Gabrić, viola
Dražen Franolić, oud (arapska lutnja)
Kamenko Ćulap, udaraljke (tar, mazar, udu)


Vizualni identitet potpisuje dizajnerski dvojac iz Zagreba, Radnja.


Krk Etno Fest: Pul Kaštela 2022. organiziraju riječki Distune promotion i udruga Kreativni Krk i dio je akcije Ministarstva kulture i medija te Hrvatske glazbene unije “Jer svirati se mora 2″.


Financijski je podržan i od od strane Primorsko-goranske županije, Grada Krka, HUZIPa i TZ Grada Krka.