"Voyage"

ABBA na vrhu britanske ljestvice s prvim albumom nakon 1981.

Hina

FOTO/Reuters

FOTO/Reuters

"Voyage" je prodan u 204.000 primjeraka u sedam dana od prošlog petkaŠvedska pop grupa ABBA popela se na vrh britanskih ljestvica s albumom “Voyage”, prvim studijskim albumom od 1981.


“Voyage” je prodan u 204.000 primjeraka u sedam dana od prošlog petka, što predstavlja najbolji start nekog albuma u Velikoj Britaniji  u četiri godine, od albuma “Divide” britanske pop zvijezde Eda Sheerana.


Od raspada krajem 1982., godinu dana nakon posljednjeg albuma “The Visitors”, Agnetha, Björn, Benny i Anni-Frid nisu više objavili ni jednu pjesmu.
“Voyage” je njihov 10. album na prvom mjestu u Velikoj Britaniji i samo sedam drugih glazbenika – Beatlesi, Elvis Presley, Rolling Stonesi, Robbie Williams, Madonna, Bruce Springsteen i David Bowie – imaju ih više.


“Tako smo sretni jer se čini da su naši fanovi uživali u novom albumu koliko i mi”, komentirala je ABBA u priopćenju.


“Apsolutno smo oduševljeni što je novi album na vrhu ljestvice”, dodali su.


Prodanih 204.000 komada uključuje 90 posto fizičkih albuma, od kojih 29.000 vinila, što je najbolji početak za ploče u 21. stoljeću kada se radi o prodaji u tjedan dana.


Prethodni rekord držao je “Tranquility Base Hotel & Casino” britanske rock skupine Arctic Monkeys, koji su 2018. prodali 24.500 vinila u tjedan dana.