#MaxiGobac

Gitarističko “zoomanje”: Massimo i Gobac uz pjesmu i gitaru, otkrili i čime bi se bavili da nisu na sceni

P. N.

massimo_gobac

massimo_gobac

U duetu su izveli i "Sve će biti u redu” te Nirvaninu “The man who sold the world”.

Da su Massimo i Davor Gobac, frontmen grupe Psihomodo Pop stari frendovi poznata je činjenica, a u zoom druženju koje su održali na platformi Rplus.video s gledateljima su podijelili neke detalje iz lude mladosti, ali i otkrili svoja iskustva iz izolacije.


Gobac se u izolaciji posvetio slikanju, a Massimo je sam sebe iznenadio započevši pisati tekstove. Držali su se svih propisanih mjera, ali nisu potpuno nestali s radara javnosti. Njihova publika, pratitelji na društvenim mrežama, kolege i mediji sjajno su reagirali na Massimovu incijativu #glazbomprotivpanike te izolacijsku izvedbu hita “Sve će biti u redu” Psihomodo Pop-a.


Zaključili su da su se prilagodili digitalnom dobu, ali će u duši vječno ostati analogni tipovi.  Podijelili su i razmišljanja na temu što njih kao glazbenike i glazbenu industriju čeka u budućnosti, kukali nisu, ali naglasili su što ih smeta i koje promjene priželjkuju.


Massimov suvoditelj u projektu “Večernji razgovori” u okviru kojeg u ulozi domaćina, svake srijede na platformi Rplus.video, u 20:30h ugošćuje novog sugovornika, je Robert Zuber koji ih je obojicu upitao: “Što bi radili da se više ne mogu baviti glazbom?”.


Gobac je zaključio da bi logično bilo da se bavi slikarstvom, ali publika mu je uputila neke druge jako zanimljive karijerne prijedloge, dok je Massimo, iako i sam uživa u slikanju, otkrio da je dobar i u radu s drvetom, ali da misli da bi mu karijera kradljivca skupocjenih dijamanata bila najpametnije i najunosnije rješenje.


massimo_gobac

MaxiGobac_stara Porin, FOTO/Press


Razgovor ugodni pokrio je razne teme, a onda je na iznenađenje svih uslijedilo i gitarističko “zoomanje” u solo izvedbama, ali i u duetu koji uključuje i “Sve će biti u redu” te Nirvaninu “The man who sold the world”.


“Gobac je uvijek bio gazda partija”, rekao je Massimo, a jedan od najvećih pozitivaca naše glazbene scene to je i potvrdio  izvedbom “God Save The Queen” za kraj ovog virtualnog druženja u kojem su guštali brojni poklonici ovih sjajnih glazbenika koje želimo čim prije slušati i uživo.


Kako zvuči gitaristički #MaxiGobac zoom poslušajte u videu, a cijelo druženje možete pogledati na platformi Rplus.video.