Dolazak proljeća

Žutih i bijelih narcisa ispred opatijskog mrkata bilo kao na mini izložbi cvijeća, pogledajte

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Aleksandra Kućel-Ilić

Foto Aleksandra Kućel-Ilić

Buketići čiste ljepote kojima tradicionalno su pronašli put do svih koji su se željeli pridružiti obilježavanju Dana narcisaŽutih i bijelih narcisa u Opatiji je ispred mrkata danas bilo kao na mini izložbi cvijeća koje je znak prvih proljetnih dana.


Buketići čiste ljepote kojima su ovih dana prekrivene mnoge livade i vrtovi, tradicionalno su pronašli put do svih koji su se željeli pridružiti obilježavanju Dana narcisa u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Opatija.


Radi se o javnozdravstvenoj kampanji za podizanje društvene svijesti o važnosti preventivnih pregleda dojki u svrhu ranog otkrivanja raka dojke i, posljedično, smanjenja smrtnosti, a od 2017. godine glavni promotori su članice Kluba “Novi život” za žene liječene od raka dojke s područja Liburnije.
Za dobiveni stručak narcisa i edukativne materijale koji su se također dijelili, moglo se donirati sredstva za rad Kluba “Novi život”, a akcija će se ponoviti i danas, u subotu od 9 do 11 sati u Matuljima i Lovranu.


– Mnoge se bolesti mogu uz prevenciju i rano otkrivanje izliječiti i to je upravo poruka koju šaljemo uz ovu akciju diljem Liburnije – rekla je ravnateljica GDCK u Opatiji Đana Pahor koja je zahvalila svim volonterima i donatorima narcisa, a to su Ružica Kalčić, Ivo Jurdana, Damir i Đeni Blažić, te obitelji Perišić i Cerovac.