INVESTICIJA

Županija kreće u uređenje krova i fasade školske sportske dvorane u Klani

P. N.

Foto PGŽ

Foto PGŽ

Ukupna vrijednost investicije iznosi gotovo 900 tisuća kunaKLANA – Župan Zlatko Komadina i načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić posjetili su danas OŠ Klana gdje je u pripremi investicija uređenja školske sportske dvorane.


„Prilikom  primopredaje kombi vozila za potrebe OŠ Klana obećali smo, ukoliko povećaju broj prvašića, da ćemo urediti i sportsku dvoranu. Prema sada poznatim podacima upisa, u Klani je trenutno najveći porast prvašića, upisano ih je 28. To je sjajna vijest, a Županija će ispuniti svoje obećanje. Izdvojili smo 770 tisuća kuna za uređenje krova i fasade školske sportske dvorane kako bi cijela škola bila uređena“, rekao je župan.


Ukupna vrijednost investicije iznosi gotovo 900 tisuća kuna, a prema riječima načelnice Šarčević – Grgić Općina Klana u investiciji sudjeluje s preko 100 tisuća kuna.  Dodala je kako je ovo velik dan za Klanu jer će se zaokružiti ulaganja u školu, koja je kroz protekle četiri godine već značajno obnovljena, zahvaljujući dobrom suradnjom sa Županijom.
Županija je u posljednje 4 godine financirala investicijske radove na sanaciji krova, unutrašnjih prostora i ulaza u zgradu škole u vrijednosti 1.000.000,00 kuna, te je 2019. godine nabavila kombi vozilo u vrijednosti od 200.000,00 kuna. Ravnateljica škole Jelena Grbčić Samardžić zahvalila se županu na pomoći  u obnovi škole i dvorane koja je djeci, ali i svim mještanima jako bitna. Osnovnu školu Klana pohađa 126 učenika u 8 razrednih odjeljenja.


Posjetu Školi prisustvovali su i resorna pročelnica Edita Stilin te zamjenik načelnice Općine Klana Slavko Gauš.