LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

Župan Petry posjetio Donji Lapac: Uz snagu zajedništva niti jedan problem nije nerješiv

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Žitelji Donjeg Lapca svakako zaslužuju bolje uvjete za život u svim sferama i to im se mora omogućiti, rekao nam je župan Petry.DONJI LAPAC – Najistočniji dio Ličko-senjske županije je pomalo dislocirana sredina gdje se svaka uložena kuna „dvaput obrne prije nego li se uloži“. Općinu Donji Lapac i tamošnje žitelje posjetilo je danas županijsko izaslanstvo na čelu sa županom Ernestom Petryjem s kojim su bili zamjenik Milan Uzelac iz redova srpske nacionalne manjine i ravnatelj Županijske uprave za ceste Luka Matijević. Tema za razgovore s domaćinima je bilo mnogo, problema također, ali su svi sudionici satanaka uvjereni kako se stvari intenzivno poboljšavaju u mnogim sferama života. Potvrdio nam je to u razgovoru i župan Petry.


-Danas smo u Donjem Lapcu održali nekoliko doista konstruktivnih sastanaka. Locirali smo mnoge probleme i za neke od njih odmah našli rješenje. Teme sastanaka održanih u Općini Donji Lapac i u Kulturnom domu “Kraljica Katarina” bile su opremanja i uređenja zdravstvenih ambulanti, organizacija i briga o djeci predškolske dobi, sanacija malonogometnog i košarkaškog igrališta, cestovna infrastruktura… Danas se vidjelo kako uz snagu zajedništva niti jedan problem nije nerješiv. Žitelji Donjeg Lapca svakako zaslužuju bolje uvjete za život u svim sferama i to im se mora omogućiti, rekao nam je župan Petry.


Ravnatelj ŽUC-a Luka Matijević potvrdio je kako se narednog tjedna objavljuje Javni natječaj za izvođača radova na asfaltiranju spojne ceste Kestenovac-Štrbački buk na rijeci Uni, za što je resorno Ministarstvo već osiguralo 4 milijuna kuna. Na ove riječi se nadovezao zamjenik župana Milan Uzelac.
-Ironija je da u susjednoj BiH godišnje Štrbački buk vidi oko 100 tisuća ljudi, dok s naše strane rijeke Une do te ljepote mi nemamo niti prave ceste. Također je bilo govora o počecima asfaltiranja makadamske ceste Visuć-Oraovac u smjeru Donjeg Lapca. To će jednoga dana biti najkraća asfaltna dionica do Lapca dužine 14 km. S obzirom na cijenu toga posla sasvim je sigurno da će se asfaltiranje raditi u etapama, zaključio je Milan Uzelac.


Razgovaralo se i o sanaciji ambulante u Donjem Lapcu, za što je Županija već osigurala dio sredstava za nabavku neophodne medicinske opreme.