STIGLA NOVA OPREMA

Župan Petry: “Nastavit ćemo s ulaganjima u zdravstveni sustav Ličko-senjske županije“

Marin Smolčić

Ukupna današnja investicija u Opću bolnicu Gospić vrijedna je oko 1 700 000 kn.GOSPIĆ – Županijska bolnica od danas je bogatija za novi sterilizator i obnovljeni sustav reverzne osmoze vode za potrebe djelatnosti hemodijalize ove zdravstvene ustanove. Uređaji su danas stavljeni u rad u Centralnoj sterilizaciji Opće bolnice Gospić, kao i u centru za hemodijalize Opće bolnice Gospić. Ravnateljica Opće bolnice Gospić dr. Sandra Čubelić nije krila zadovoljstvo novom opremom i ulaganjima od strane Ličko-senjske županije.


-Novi sterilizator mi nazivamo „veš-mašina“ zbog principa njegovog rada. Kirurški instrumenti se najprije peru, čiste, za novi sterilizator bilo je potrebno izvršiti neke građevinske preinake da bi se tek onda stavio u funkciju. Sve to ukupno je koštalo oko milijuna kuna, za što je sredstva izdvojila naša Ličko-senjska županija. Na ovaj način smo znatno poboljšali kvalitetu našega rada, na zadovoljstvo naših pacijenata i nas zaposlenika, rekla je ravnateljica dr. Sandra Čubelić.

O nastavcima ulaganja u Opću bolnicu Gospić, kao i u ostale zdravstvene ustanove na ovom području, više je rekao župan ličko-senjski Ernest Petry.


-Ovih dana intenzivno ulažemo sredstva po svim Domovima zdravlja i ambulantama u Ličko-senjskoj županiji. Već smo tražili izvanredna financijska sredstva od Ministarstva zdravstva za 2023. godinu. Ova bolnica, kao i sve naše zdravstvene ustanove, stalno se pojačavaju u kadrovskom i tehničkom smislu. Zato sam uvjeren da ćemo posvuda u našoj županiji dodatno pojačati zdravstvenu skrb. Na tome ćemo svakako ustrajati i ja sam vam za vaše potrebe doslovno dostupan 24 sata dnevno.


Ukupna današnja investicija u Opću bolnicu Gospić vrijedna je oko 1 700 000 kn. Sredstva su doznačena od Ličko-senjske županije te će ova investicija uvelike povećati kvalitetu zdravstvene zaštite stanovništva Ličko-senjske županije, zaključio je župan Petry te s ravnateljicom bolnice simbolički presjekao vrpcu na ulazu u prostoriju gdje se nalazi novi sterilizator.


Današnja svečanost nastavljena je kod Centra za hemodijalizu, gdje je ravnateljica bolnice govorila o važnosti novog sustava reverzne osmoze vode za potrebe djelatnosti hemodijalize. U ovom centru trenutno se nalaze 24 pacijenta, dok je ukupni kapacitet 40 pacijenata, u dvije smjene rada hemodijalize. Svečanosti su nazočili zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, mnogi liječnici i medicinsko osoblje, kao i članovi Upravnog vijeća ove ustanove.