RADNI SASTANAK

Župan Petry: „Kreće nastavak obnove zgrada u Ličkom Osiku i ostalim mjestima u Lici“

Marin SmolčićGOSPIĆ Ličko-senjski župan Ernest Petry održao je danas radni sastanak sa državnim tajnikom u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordanom Hanžekom. U Velikoj dvorani za sastanke u Ličko-senjskoj županiji bili su nazočni predstavnici svih Gradova i Općina iz Ličko-senjske županije.


Tema sastanka bilo je potpisivanje Ugovora s izvođačima radova vezano za obnovu stambenih zgrada u Ličkom Osiku kao i razgovori o obnovi i stambenom zbrinjavanju. Detalje sastanka definirao je župan Petry.


-Danas će se potpisati ukupno sedam Ugovora za obnovu zgrada u naselju Lički Osik. Na području Ličko-senjske županije obnovit će se ukupno 56 stambenih zgrada, od čega 32 na području Ličkog Osika, 13 zgrada na području Korenice, šest zgrada na području Udbine, četiri zgrade u Donjem Lapcu i jedna zgrada u Otočcu. Zahvaljujući osiguranim sredstvima Središnjeg držanog ureda uskoro će sve navedene zgrade biti obnovljene.

Zahvaljujem se državnom tajniku Gordanu Hanžeku i njegovom suradniku Petru Mrkonjiću. Hvala i jedinicama lokalne samouprave na čijem području će se nastaviti obnova jer su pripremile svu potrebnu dokumentaciju. Na ovaj način će se svakako povećati ukupni stambeni fond u našoj županiji. Vrlo skoro će u Ličkom Osiku započeti obnova prvih sedam zgrada, a odmah poslije provedenog postupka javne nabave obnova kreće u Donjem Lapcu, u Udbini i Korenici, naglasio je župan Petry.


Prema riječima državnog tajnika Gordana Hanžeka u cijeloj Hrvatskoj će se obnoviti još 387 stambenih zgrada.