CESTOVNE INVESTICIJE

ŽUC: Počinje gradnja novih rotora u Novom Vinodolskom, Viškovu i Kastvu

P. N.

Foto ŽUC

Foto ŽUC

"S novim rotorom povećat će se protočnost i sigurnost prometa, kako za vozila tako i za pješake“, rekao je Maršanić te dodao da osim u Novom Vinodolskom kreću u gradnju još dva rotora u Viškovu i Kastvu.RIJEKA – Iz Županijske uprave za ceste najavljuju početak radove na izgradnji novog rotora na ulazu u Novi Vinodolski.


Investicija vrijedna više od milijun kuna, prema riječima direktora ŽUC-a Roberta Maršanića, priprema se dvije godine jer je prethodno trebalo riješiti imovinsko-pravne odnose te postaviti vodovodne i kanalizacijske priključke.


“Čim su se stvorili uvjeti krećemo u radove koji bi trebali biti gotovi unutar 60 dana, znači prije početka turističke sezone. S novim rotorom povećat će se protočnost i sigurnost prometa, kako za vozila tako i za pješake“, rekao je Maršanić te dodao da osim u Novom Vinodolskom kreću u gradnju još dva rotora u Viškovu i Kastvu.
Županijska uprava za ceste godišnje u održavanje, izgradnju i sanaciju prometnica ulaže 80 milijuna kuna, a župan Zlatko Komadina ističe da su rezultati tih ulaganja itekako vidljivi.


“Važno je reći da ŽUC upravlja s gotovo tisuću kilometara cesta i sav prihod ulaže se u podizanje kvalitete prometnica u svim dijelovima Županije. Kroz protekle četiri godine u redovno i izvanredno održavanje županijskih cesta, ali i gradnju novih kilometara uloženo je preko 300 milijuna kuna, pri čemu je važno naglasiti da se projekti sanacije ili održavanja cesta realiziraju u svakom kutku Primorsko-goranske županije i u suradnji s jedinicama lokalne samouprave.


U zadnjih 20 godina uspjeli smo sanirati takozvane crne točke te na taj način prometnice učinili sigurnijima. Gradimo i kružne tokove, a gradilo bi se i više da ŽUC ima veće prihode od ovih s kojima raspolaže, a koje država nije povećavala 20 godina“, rekao je župan.